Antena 3 CNN Actualitate Orașul din România care mai are apă pentru o singură zi

Orașul din România care mai are apă pentru o singură zi

Oraşul Covasna mai are apă potabilă doar pentru o zi! În aceeași situație disperată mai sunt alte trei localități, care sunt alimentate cu apă din același rezervor.

Orașul din România care mai are apă pentru o singură zi
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    22 Iul 2022   •   13:58

Compania care asigură alimentarea în zonă a declarat pentru presa locală că s-a ajuns în această situație din cauza secetei prelungite. Totodată, reprezentanții companiei îi roagă pe locuitori să nu folosească apa la udatul grădinii sau pentru umplerea bazinelor ori piscinelor. 

Primarul orașului: ”Apa curge la robinet!”

Primarul orașului dezminte însă informația prezentată de operatorul regional de apă și spune că, la nivelul localității, nu vor exista probleme. 

”Am luat cunoștință despre această problemă, sau falsă problemă, din comunicatul operatorului regional de apă și canal. 

Ce vreau să vă spun, nu sunt specialist în instalații hidrotehnice. Ceea ce văd eu este că apa curge la robinet. Nimeni nu mi-a semnalat, dintre locuitori, că ar avea probleme cu alimentarea gospodăriei cu apă potabilă. 

Ca urmare a luării la cunoștință a acestei probleme, am sunat la operatorul de apă și am aflat următoarele: ca urmare a unor intervenții la infrastructura orașului Covasna, în urma implementării unor proiecte cu finanțare europeană, într-adevăr a avut loc o defecțiune, ocazie cu care s-a pierdut o mare cantitate de apă. Însă, la nivelul volumelor captate la cele două captări, la nivelul capacităților de înmagazinare din cele două rezervoare, nu există o problemă acută. Unul dintre rezervoare este plin sută la sută, celălalt rezervor, într-adevăr acolo a scăzut procentul de umplere undeva spre 50%, iar peste noapte a urcat la 80%. 

Într-adevăr a fost o problemă pentru un anumit moment dat ca urmare a acestei defecțiuni, când într-adevăr s-a golit într-o oarecare măsură unul dintre rezervoare, însă de ieri până astăzi s-a reușit realimentarea acelor rezervoare și astfel nu avem o problemă”, a declarat Gyero Jozsef, primarul orașului Covasna. 

Probleme cu apa și în alte localități

Și locuitorii orașului Întorsura Buzăului și cei ai comunelor Sita Buzăului şi Barcani au fost avertizați să consume doar strictul necesar de apă, pentru a se evita întreruperea furnizării acesteia. 

 

×
Subiecte în articol: apa seceta Covasna
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close