Antena 3 CNN Actualitate Covasna. Un bărbat, atacat de urs la Comandău

Covasna. Un bărbat, atacat de urs la Comandău

Covasna. Un bărbat, atacat de urs la Comandău
Sursa foto: urs
18 Ian 2009   •   22:04

Un bărbat a ajuns duminică în stare gravă la spital după ce a fost atacat de un urs în localitatea covăsneană Comandău.
Potrivit şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Corneliu Câmpeanu, bărbatul se plimba cu un prieten, când animalul a ieşit din pădure, a sărit asupra sa şi i-a dislocat cu laba o jumătate din faţă.
Acesta a fost transportat la Spitalul din Covasna, în stare gravă. Urşii au atacat în ultimii ani mai multe persoane din judeţul Covasna, nenorocindu-le pe viaţă.
Un om din localitatea Bixad, spre exemplu, a fost operat de 67 de ori în ţară şi străinătate, după ce a fost înhăţat de un urs în urmă cu câţiva ani, iar în februarie anul trecut, un vânător aflat la o partidă de vânătoare în zona Baraolt a fost scalpat de un urs, dar a scăpat prin minune cu viaţă.
Administratorii fondurilor de vânătoare spun că urşii s-au înmulţit peste măsură pentru că au găsit habitat favorabil în pădurile din judeţul Covasna, iar femelele au început să dea naştere la câte 3-4 pui.
Locuitorii mai multor sate din judeţ, printre care Dobârlău, Malnaş, Ozun, Bodoc şi Breţcu, au reclamat în nenumărate rânduri că nu mai au curajul să iasă din case din cauza urşilor care, în căutare de hrană, dau târcoale culturilor agricole şi gospodăriilor şi au cerut autorităţilor locale şi centrale să ia măsuri pentru limitarea numărului acestora.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Covasna
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close