Antena 3 Actualitate Mari firme de confecţii schimbă linia şi vor produce ÎN REGIM DE URGENŢĂ măşti medicinale şi combinezoane

Mari firme de confecţii schimbă linia şi vor produce ÎN REGIM DE URGENŢĂ măşti medicinale şi combinezoane

17 Mar 2020   •   08:53
Mari firme de confecţii schimbă linia şi vor produce ÎN REGIM DE URGENŢĂ măşti medicinale şi combinezoane

În contextul în care în toată Europa, implicit în România, există o criză acută de măşti medicinale, importanţi reprezentanţi ai industriei de confecţii anunţă că schimbă linia pentru a produce măşti şi combinezoane pentru personalul medical.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că a discutat deja cu reprezentanții din industria de confecții, iar aceștia sunt mai mult decât dispuși să schimbe linia de producție și să înceapă să scoată pe piață măști medicinale și combinezoane, indispensabile în lupta cu COVID-19.

"Am vorbit cu patronajul din zona confecțiilor și acum vom începe să producem măști și echipamente de protecție pentru medici. Acum ne chinuim să găsim materiale și vom începe să producem.

Nu este foarte greu să faci o astfel de schimbare. Gândiți-vă că un combinezon pentru medici este asemănător cu o salopetă. Avem linii de producție, am foarte multe solicitări la Minister pentru aceste schimbări. Problema noastră este să găsim materialele. Pentru măștile de protecție este ceva mai ușor, dar tot problema materialului rămâne.

Am convingerea că în această săptămână vom găsi materialele și imediat ne vom apuca de lucru. În câteva zile vom produce măști de protecție în România", a declarat ministrul Virgil Popescu
 

×
Subiecte în articol: masti medicinale

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close