Antena 3 CNN Actualitate La cât timp după COVID poți rămâne însărcinată? Medicii avertizează: ”O infecție în lăuzie este greu de gestionat”

La cât timp după COVID poți rămâne însărcinată? Medicii avertizează: ”O infecție în lăuzie este greu de gestionat”

Prof. Univ. Dr. Dimitre Nanu recomandă ca  gravidele și femeile care vor să rămână însărcinate să-și facă obligatoriu și teste COVID, printre alte analize pe care le fac.  Gravidele care se infectează cu SARS-CoV2 riscă să dezvolte o formă mai gravă a maladiei, pe fondul modificărilor de sarcină.

La cât timp după COVID poți rămâne însărcinată? Medicii avertizează: ”O infecție în lăuzie este greu de gestionat”
de Andreea Cigolea    |    12 Feb 2021   •   10:48

“Sarcina nu este contraindicată, dar este de preferat ca femeile să aștepte să se negativeze, să dispară și acele urme de virus care rămân în organism chiar și după vindecare și dispariția simptomelor. Atentie! Tinerii cred că nu au nimic, fac forme respiratorii care nu par periculoase, dar riscă să apară mai târziu problemele respiratorii. O infecție în lăuzie este greu de gestionat, mai ales dacă pacienta are și comorbidități”. afirmă medicul Dimitre Nanu.

Se vaccinează sau nu gravidele?

“Dacă gravida lucrează într-un mediu cu potențial de risc de infectare, e mai bine să facă vaccinul decât să riște să facă o formă gravă a bolii”.

Ar trebui să se vaccineze femeile care alăptează?

“Dacă nu au trecut prin boală, da. Și, chiar dacă au trecut prin boală, e recomandat să facă testul anticorpi, pentru că nu toți bolnavii dezvoltă anticorpi. Se întâmplă mai frecvent la persoanele care au avut forme ușoare. Nu sunt studii care să arate că virusul se transmite prin laptele matern, dar se poate transmite prin secrețiile mamei. Poate fi periculos pentru bebeluș chiar și să stea în aceeași încăpere. Trebuie ținut departe de mamă pentru a se evita orice pericol“ a explicat medicul, conform Jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: gravida COVID-19
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close