Antena 3 CNN Actualitate Cozi de maşini pe câţiva kilometri. Orădenii au protestat împotriva construirii unui crematoriu

Cozi de maşini pe câţiva kilometri. Orădenii au protestat împotriva construirii unui crematoriu

Cozi de maşini pe câţiva kilometri. Orădenii au protestat împotriva construirii unui crematoriu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Dec 2011   •   07:28

Peste 1.000 de persoane au protestat pe Drumul European 60, lângă Oradea, împotriva construirii unui crematoriu. Locuitorii din comuna Oşorhei spun că incineratorul este mult prea aproape de casele lor, aşa că, miercuri seara, s-au aşezat în mijlocul şoselei.

Cozile de maşini s-au întins pe câţiva kilometri şi au blocat circulaţia. Oamenii din Oşorhei au vrut să-i arate astfel primarului că nu sunt de acord că a autorizat construirea incineratorului.

Protestatarii susţin că legea este de partea lor şi crematoriul nu se poate construi decât la o distanţă de 500 de metri de casele lor, iar incineratorul ar urma să se afle şi la 15 metri de unele locuinţe.

Din cauza oamenilor de pe şosea, sute de maşini au rămas blocate în trafic. Într-un final, primarul comunei bihorene Orşorhei, Ion Pop, a dat ochii cu protestatarii şi le-a cerut să-şi aleagă nişte reprezentanţi, cu care să discute.

Circulaţia pe Drumul European 60 a fost reluată după mai bine de o oră de la începerea protestului, însă oamenii din Oşorhei sunt hotărâţi să iasă din nou în stradă şi protesteze până când primarul va renunţa la construirea crematoriului.

 





×
Subiecte în articol: Oradea protest case
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close