Antena 3 CNN Actualitate Cozi interminabile la secţiile speciale: Mii de oameni nu au mai putut vota după ora 21:00

Cozi interminabile la secţiile speciale: Mii de oameni nu au mai putut vota după ora 21:00

Cozi interminabile la secţiile speciale: Mii de oameni nu au mai putut vota după ora 21:00
22 Noi 2009   •   23:18

La secţiile speciale de votare din ţară şi din Capitală a fost mare aglomeraţie. Secţiile de votare amenajate în gările oraşelor au fost înţesate de votanţi, dar nici secţiile amenajate în campusurile universitare nu au fost foarte aerisite. Pentru că votarea s-a oprit la ora 21:00, mii de oameni nu au mai apucat să voteze, plecând dezamăgiţi de la secţiile speciale, unde duminică au fost cozi interminabile

Potrivit Biroului Electoral Central (BEC), în secţiile speciale votaseră până la ora 21:00, 441.989 de oameni - la referendum şi 479.196 - la alegerile prezidenţiale. Cei mai mulţi alegători au fost în Ilfov, unde au votat 21.824 oameni la prezidenţiale şi 19.906 de oameni (Olt) în cazul referendumului.

BEC a anunţat că nu se va prelungi votarea după ora 21:00. După această oră au avut posibilitatea să mai voteze doar cei care se aflau în secţiile de votare.


Mii de români au votat în Capitală, la secţiile speciale. Una dintre cele mai aglomerate secţii a fost cea de la Gara de Nord, unde au venit nemumărate grupuri organizate. O mare parte din cei de aici au stat la coadă degeaba.

Nici după ore de stat la coadă, unii dintre alegători nu erau foarte siguri de ce au ales să vină la vot şi mai ales, de ce la Gara de Nord.

AGLOMERAŢIE, LA GARA DE NORD


Autorităţile au suspectat că în cazul grupurilor organizate ar putea fi vorba despre turism electoral şi au început mai multe anchete. Mai multe persoane care au votat la Gara de Nord au fost audiate la Secţia 3 de Poliţie. Deocamdată, poliţiştii au refuzat să ofere vreun răspuns în acest caz.

Votul de la Gara de Nord a fost întrerupt după-amiază, pentru 15 minute, în jurul orei 16. Preşedinţii secţiei nu i-au întrebat pe unii alegători dacă vor să voteze şi pentru referendum, şi pentru prezidenţiale.

Şi la secţia specială de la Facultatea de Drept din Capitală a fost mare forfotă. Timp de jumătate de oră, nimeni nu a mai intrat în cabinele de vot, deoarece comisia a încurcat declaraţiile de proprie răspundere pentru votul la prezidenţiale cu cele pentru votul la referendum. Când votul a fost reluat, sute de persoane aşteptau deja la coadă.

La secţiile de votare de la aeroporul Băneasa, oamenii au stat la cozi mai mult de 1,5 ore. S-a înanitat greu deoarece au intrat câte patru persoane care trebuiau să completeze declaraţii pe propria raspundere că nu vor vota şi în alte secţii.

Tot în Capitală, la secţia specială de votare de la Liceul Sf. Voievozi, zeci de persoane au stat la coadă pentru a-şi putea exprima opţiunea în legătură cu noul preşedinte al României, respectiv referendumul privind reducerea numărului de parlamentari şi transformarea Parlamentului într-unul unicameral.

AGLOMERAŢIE LA LICEUL SF. VOIEVOZI



La Iaşi, cea mai aglomerată secţie a fost cea amenajată în gară. Acolo au votat persoanele aflate în tranzit prin oraş. Alegatorii au stat la coadă şi jumătate de oră pentru a putea vota.

Turiştii veniţi la munte şi-au exprimat votul la secţia specială de la Buşteni.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: alegeri urne cozi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close