Antena 3 CNN Actualitate Cozi de kilometri la Vama Giurgiu. Românii din Grecia se întorc acasă

Cozi de kilometri la Vama Giurgiu. Românii din Grecia se întorc acasă

Aglomerație cumplită la Vama Giurgiu în aceste momente pe sensul de intrare în țară. Este ultima zi în care românii nevaccinați care se întorc din Grecia scapă de carantină.

Cozi de kilometri la Vama Giurgiu. Românii din Grecia se întorc acasă
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    31 Iul 2021   •   16:29

”În prima parte a zilei au fost cozi pe sensul de ieșire din România, după care s-au diminuat, iar acum s-au format din nou cozi, dar pe sensul de intrare în România. Asta pentru că Grecia intră de mâine în zona roșie, ceea ce însemană că toți românii care se vor întoarce de mâine acasă vor fi nevoiți să stea în carantină pentru 14 zile. Pentru a evita carantina, mulți au renunțat la vacanță pentru a se întoarce acasă pe ultima sută de metri.”, a transmis reporterul Antena 3 Mădălin Boboc, de la fața locului.

Decizie CNSU: Grecia intră în zona roșie de duminică

CNSU a aprobat hotărârea prin care Grecia intră în zona roșie, începând de duminică. De asemenea, alte țări care se află acum în zona galbenă vor intra în zona roșie. Acestea sunt Irlanda, Monaco și Maldive.

Astfel, conform noilor decizii Grecia intră în scenariul roșu din cauza numărului ridicat de infectări cu COVID. Mii de români sunt acum în vacanță în Grecia și cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină, excepție fac copiii până în 16 ani.  

Indicele de infecție a ajuns în Grecia la 3.47, dacă joia trecută vorbeam de un indice de 2,9 și țara era în zona galbenă, Grecia va trece în scenariul roșu și asta înseamnă că toții românii nevaccinați care se întorc acasă după vacanță, vor intra în carantină. 

×
Subiecte în articol: Grecia vama aglomeratie
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close