Antena 3 CNN Actualitate Cozile de la taxe și impozite stârnesc reacții dure: Cum puteți permite ca statul să facă astfel de abuzuri?

Cozile de la taxe și impozite stârnesc reacții dure: Cum puteți permite ca statul să facă astfel de abuzuri?

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) i-a adresat o scrisoare deschisă premierului, după ce mii de români au stat ore în sir la cozi pentru a-și plăti dările către stat, în condițiile în care sistemele informatice nu au putut fi folosite de utilizatori.

Cozile de la taxe și impozite stârnesc reacții dure: Cum puteți permite ca statul să facă astfel de abuzuri?
Sursa foto: Antena 3
de Andrei Pop    |    06 Ian 2022   •   13:50

Imaginile cu cozile interminabile au fost taxate dur, fiind catalogate drept inacceptabile pentru o țară europeană a anului 2022.

Potrivit FACIAS, obligarea prezentării la ghișeu a românilor care au vrut să își plătească taxele în primele zile ale anului reprezintă un abuz, iar statul ar trebui să găsească o soluție. Problema, spune FACIAS, este amplificată de pandemie, aglomerările în spații închise fiind periculoase pentru sănătatea cetățenilor.

Redăm, mai jos, conținutul integral al scrisorii.

"Stimate Domnule prim-ministru,

Imaginile începutului de an, în care sute și mii de români au stat la cozi interminabile pentru a-și plăti taxele și impozitele, nu fac cinste statului și instituțiilor acestora.

România nu se poate pretinde a fi o țară europeană preocupată de interesele și soarta cetățenilor săi, în condițiile în care vedem cu toții batjocura și umilințele la care sunt supuși românii.

Platformele digitale pe care românii le au la dispoziție și care, teoretic, ar reprezenta alternativa statului la cozi, au frecvent probleme tehnice, așa cum a fost cazul și în primele zile ale acestui an, astfel încât mulți utilizatori au fost nevoiți să facă plățile tot la ghișeu.

Domnule prim-ministru, cum puteți permite ca statul român să facă astfel de abuzuri asupra cetățenilor?

Să nu uităm că România este în prag de val 5 al pandemiei și specialiștii avertizează că măsurile pentru protejarea sănătății cetățenilor sunt mai importante ca niciodată. Cum poate fi protejată sănătatea românilor care sunt nevoiți să stea ore în șir la o coadă, în aglomerație și, de multe ori, în spații închise pentru a-și face datoria față de stat, același stat care îi abuzează și umilește?

Un astfel de tratament la care sunt supuși românii este de-a dreptul rușinos și nedemn.

Domnule prim-ministru, așteptăm cu interes opinia domniei voastre, pentru a o comunica opiniei publice".

×
Subiecte în articol: FACIAS
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close