Antena 3 CNN Actualitate Cozi uriașe la centrele de vaccinare: Sute de oameni programați în același timp, în mai multe orașe ale țării

Cozi uriașe la centrele de vaccinare: Sute de oameni programați în același timp, în mai multe orașe ale țării

E din nou aglomerație de nedescris la unele centre de vaccinare anti-COVID din țară, cozile întinzându-se pe zeci de metri. Medicii spun că situația se datorează erorilor de pe platforma de programare care a repartizat sute de oameni la aceeași oră.

Cozi uriașe la centrele de vaccinare: Sute de oameni programați în același timp, în mai multe orașe ale țării
de Mariana Zaharia    |    05 Mar 2021   •   09:47

La un centru de vaccinare din Pitești încă de la ora 8:00 a venit puhoi de lume, iar o situație similară a fost sesizată și la Brașov. Și la Constanța sau București, oamenii programați astăzi au fost sunați și li s-a recomandat să vină din timp deoarece programările sunt supraîncărcate de sistem.

În alte zone medicii au anunțat că nu au doze suficiente pentru toți cei programați și au încercat să remedieze eroarea STS reprogramând telefonic oamenii pentru alte zile.

Imaginile cu aglomerația din Pitești au fost postate pe rețelele de socializare și au stârnit indignarea tuturor. Nici ieri situația nu a fost mai degajată au declarat cei aflați la cozile de la centrele de vaccinare. După cum s-a putut observa distanțarea socială a fost uitată, iar pentru a remedia situația o parte din oamenii veniți la centrul de vaccinare din Pitești au fost scoși afară.

La centrul de vaccinare de la Feldioara - jud. Brașov, au fost programate la rapel, pentru Moderna, 30 de persoane la aceeași oră: 8 dimineața, în condițiile în care alte 5 persoane își face doza inițială între ora 8 și 9.

Greșeala aparține celor de la STS, iar coordonatorul centrului, dr. Ana Șestacova s-a văzut pusă în situația de a gestiona singurul flux de vaccinare pe care îl are aprobat de la DSP Brașov.

 

×
Subiecte în articol: Pitești
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close