Antena 3 CNN Actualitate Crăciun amanetat. Românii renunţă la bijuterii, bormaşini şi aparate de ras pentru masa de sărbători

Crăciun amanetat. Românii renunţă la bijuterii, bormaşini şi aparate de ras pentru masa de sărbători

Crăciun amanetat. Românii renunţă la bijuterii, bormaşini şi aparate de ras pentru masa de sărbători
Sursa foto: Foto: newsbucovina.ro
de M.Z.    |    08 Dec 2011   •   19:08

În prag de Sărbători, românii stau la coadă la casele de amanet. Nu sunt puţini cei care ajung să-şi amaneteze verighetele sau alte bijuterii cu valoare sentimentală, pentru că nu au cum să facă rost de bani.

Bijuteriile sunt primele la care gorjenii se gândesc să le ducă la amanet ca să aibă bani de Crăciun. Pe lângă telefoane, televizoare sau bijuterii, gorjenii au ajuns să amaneteze chiar şi motoferăstraie, bormaşini sau fiare de călcat. Unii vin chiar şi cu aparatul de ras să-l amaneteze.

"Un cetăţean a venit cu o maşină electrică de ras. Ce să fac eu cu ea? Vine cu un fier de călcat, vine cu un aspirator, dar nu le primesc, că rămân cu ele pe aici şi nu le vând", spune Nicolae Jitaru, administratorul unei case de amanet.

Patronii caselor de amanet spun că în această perioadă sunt tot mai multe persoane care apeleză la ei, mai ales că sărbătorile se apropie şi au nevoie de bani pentru cadouri.

Dacă în magazine gramul de aur costă 180 de lei, la amanetele din Târgu-Jiu este plătit cu puţin peste 80 de lei. Totuşi, acst lucru nu-i împiedică pe gorjeni să-şi amaneteze bunurile, mai ales că se apropie sărbătorile şi au nevoie de bani.

 




×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close