Antena 3 CNN Actualitate Tradiții și obiceiuri de Crăciun 2020. Ce nu ai voie să faci în seara de Ajun. E mare păcat!

Tradiții și obiceiuri de Crăciun 2020. Ce nu ai voie să faci în seara de Ajun. E mare păcat!

Tradiții și obiceiuri de Crăciun 2020. Sunt multe tradiții în Ajunul Crăciunului.

Tradiții și obiceiuri de Crăciun 2020. Ce nu ai voie să faci în seara de Ajun. E mare păcat!
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    24 Dec 2020   •   12:20

Crăciunul este sărbătoarea naşterii lui Iisus. Se spune că pentru a avea noroc nu trebuie să mănânci nimic în Ajun de Crăciun.

Tradiții și obiceiuri de Crăciun 2020. În ziua de Ajun, când gospodinele ies prima dată în curte, trebuie să adune câteva surcele pe care mai apoi să le împrăştie prin casă.

Cei care cresc albine nu trebuie să dea nimic din casă în ziua de Ajun, pentru ca albinelor să le meargă bine şi să nu le piardă la roit.

Tradiții și obiceiuri de Crăciun 2020. Gospodinele trebuie să fiarbă pentru masa de Ajun mai toate felurile de bucate, pentru a le avea şi în anul următor.

Tradiții și obiceiuri de Crăciun 2020

În Ajunul Crăciunului se pune puţină otavă pe masă, care după sărbători se va da vacilor să o mănânce, astfel le va merge bine şi se vor înmulţi.

Tradiții și obiceiuri de Crăciun 2020. Fetele nemăritate trebuie să ţină post negru pentru a-şi putea visa ursitul şi pentru a-l putea vedea, ele trebuie să lase afară, peste noapte, câte puţin din toate felurile de mâncare, negustate; astfel, ursitul va veni şi va gusta, iar fetele vor putea să-l vadă.

Mesaje de Crăciun. Cele mai inspirate mesaje de Crăciun. Ce urări să trimiți de sărbători

Mesaje de Crăciun. Ne aflăm în perioada Crăciunului, perioada în care românii trimit cel mai mult MESAJE prin SMS celor apropiaţi. Sms-ul de Crăciun a devenit deja un obicei pentru fiecare: fie în seara de Ajun, fie chiar în ziua Crăciunului stăm şi scriem mesaje, semn că nu i-am uitat şi că ne amintim de toţi cei dragi.

MESAJE DE CRĂCIUN. „Fie ca Pruncul născut în ieslea din Bethleem să vă umple casele şi vieţile cu bucurie, sănătate şi multă înţelepciune pentru anul care vine. LA MULŢI ANI!”

MESAJE DE CRĂCIUN.  „Moş Crăciun bate la uşă, scoate mâna din mănuşă şi vă dă din palma lui darurile cerului, lângă brad şi lângă foc să vă umple de noroc!”

MESAJE DE CRĂCIUN. „Sărbatorile Crăciunului şi Anului Nou să vă aducă tot ce-i mai bun pe lume, multă iubire, fericire şi prosperitate.”

MESAJE DE CRĂCIUN. ”E sărbătoare! Bucură-te de pace, lumină si căldură alături de cei dragi tie. Dăruieşte din toata inima si deschide-ţi sufletul pentru a primi dragoste si fericire. Lasă-ti sufletul să renască si trăieste fiecare zi ca pe un dar nepretuit.”

×
Subiecte în articol: Crăciun traditii obiceiuri
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close