Antena 3 CNN Actualitate Craiova. "S-au închiriat cantinele şcolare pentru nunţi, botezuri şi tot felul de sindrofii". Primăria a iniţiat o evaluare

Craiova. "S-au închiriat cantinele şcolare pentru nunţi, botezuri şi tot felul de sindrofii". Primăria a iniţiat o evaluare

Craiova. "S-au închiriat cantinele şcolare pentru nunţi, botezuri şi tot felul de sindrofii". Primăria a iniţiat o evaluare
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Sep 2012   •   10:29

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că s-a început o evaluare a spaţiilor închiriate din incinta şcolilor, întrucât Primăria "nu ştia despre aceste lucruri", aducându-se astfel un prejudiciu bugetului local de peste 500.000 de euro, conform Mediafax.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că directorii unităţilor şcolare vor fi chestionaţi cu privire la veniturile obţinute din închirierea spaţiilor din incinta unităţilor de învăţământ.
   
"Am început o evaluare a spaţiilor închiriate din şcoli. Noi estimăm la ora actuală că este un prejudiciu de peste 500.000 de euro care a fost adus bugetului Craiovei şi asta pentru că au fost închiriate diverse spaţii la firme pentru chioşcuri, ateliere, iar la primărie nu a ajuns absolut nimic. S-au închiriat cantinele şcolare pentru nunţi, botezuri şi tot felul de sindrofii. Este inutil să vă spun că Primăria nici nu ştia despre aceste lucruri", a declarat primarul Craiovei.
   
Lia Olguţa Vasilescu a spus că "nu este împotriva" închirierii spaţiilor din şcoli, însă unităţile de învăţământ trebuie să plătească bani şi la Primărie.
   
"Nu sunt împotriva închirierii spaţiilor pentru firme în măsura în care sunt disponibile. Am mai discutat despre acest lucru chiar în Comisiile palamentare că în momentul în care dai în chirie un spaţiu şcolar este normal ca firma care desfăşoară anumite activităţi să primească măcar odată pe săptămână şi elevi ca să facă practică. Vom avea grijă ca de acum înainte elevii să fie profesionalizaţi şi Primăria să câştige din aceste surse de venituri", a mai declarat Lia Olguţa Vasilescu.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close