Antena 3 CNN Actualitate "Cred că nu trebuie să mai stăm cu capul plecat. România este o ţară a UE cu drepturi depline". Ministrul Apărării, despre intrarea României în Schengen

"Cred că nu trebuie să mai stăm cu capul plecat. România este o ţară a UE cu drepturi depline". Ministrul Apărării, despre intrarea României în Schengen

"Cred că nu trebuie să mai stăm cu capul plecat. România este o ţară a UE cu drepturi depline". Ministrul Apărării, despre intrarea României în Schengen
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Mar 2013   •   11:02
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, este de părere că România nu trebuie să stea cu "capul plecat" pe tema Schengen şi trebuie să-şi apere "demnitatea şi onoarea", informeaMediafax.

Întrebat cum vede, în calitate de fost ministru de Interne, ultimele evoluţii în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen, Mircea Duşa a răspuns:

"Cred că nu trebuie să mai stăm cu capul plecat. România este o ţară a UE cu drepturi depline. Trebuie să ne apărăm demnitatea şi onoarea (...) România şi-a făcut temele privind aderarea la Schengen”.

Potrivit ministrului, unii membri ai UE îşi schimbă poziţiile pe considerente subiective, în vreme ce oficialităţile de la Bucureşti au depus eforturi pentru a securiza frontierele la un nivel compatibil cu cel mai modern standard în domeniu.

"De la o clipă la alta unii se schimbă şi pe considerente pe care nu le înţeleg, subiective, ne spun că se vor opune primirii noastre în Schengen. România a făcut eforturi deosebite şi financiare şi umane să-şi securizeze frontierele, a făcut eforturi deosebite pentru a avea cel mai modern sistem de supraveghere a frontierelor şi Centrul naţional de supraveghere este cel mai modern din Europa, care va fi compatibil în câteva luni cu centrul european de la Varşovia" , a mai comentat Duşa.


 


 

×
Subiecte în articol: Mircea Dusa Schengen spatiul Schengen
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close