Antena 3 CNN Actualitate Credincioşii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului, cunoscută ca Sfânta Marie Mică

Credincioşii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului, cunoscută ca Sfânta Marie Mică

Credincioşii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului, cunoscută ca Sfânta Marie Mică
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Sep 2010   •   09:20

Zi mare pentru creştini. Biserica prăznuieşte astăzi Naşterea Maicii Domnului, aşa că peste două milioane de români care poartă numele Maria sau Marin sau alte derivate îşi sărbătoresc onomastica. Ca în fiecare an, bisericile vor fi pline de credincioşi veniţi pentru slujbele speciale de Sfânta Marie Mică.

În Braşov e sărbătoare dublă. Începând de azi, Maica Domnului devine patron spiritual al acestui oraş. La biserica Sfânta Treime a fost adusă marţi seară o icoană cu Fecioara Maria sfinţită de Patriarh şi de mitropolitul Ardealului. La aceeaşi biserică au fost aduse moaştele sfântului Dumitru, Izvorâtorul de mir, dar şi o bucată din Sfânta Cruce de la Ierusalim. Acestea vor ramâne în Braşov până duminică, timp în care pelerinii pot veni să se închine şi să se roage la ele.

Naşterea Maicii Domnului este prima sărbătoare importantă din anul bisericesc, atât pentru ortodocşi cât şi pentru greco-catolici.
Sfânta Marie Mică este considerată una dintre minunile lui Dumnezeu. După tradiţia bisericească, Arhanghelul Gavril a fost cel care l-a anunţat pe Ioachim că soţia sa Ana va avea un copil.

Naşterea Maicii Domnului este sărbătorită încă din secolul al V-lea. Potrivit datelor statistice, aproximativ un milion de femei poartă numele de Maria şi aproape 300.000 poartă numele Mariana.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: crestini sarbatoare
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close