Antena 3 CNN Actualitate Creditul de 1 milion de euro al Ioanei Băsescu, sub lupa Parlamentului European

Creditul de 1 milion de euro al Ioanei Băsescu, sub lupa Parlamentului European

Creditul de 1 milion de euro al Ioanei Băsescu, sub lupa Parlamentului European
24 Iul 2015   •   13:17

Comisia de Petiții din Parlamentul European a admis petiția Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului privind investigarea modalității prin care fiica fostului președinte Traian Băsescu a primit un credit de un milion de euro de la CEC Bank, se arată într-un comunicat transmis vineri Agerpres de FACIAS.
Conform sursei citate, "FACIAS a trimis pe 17 decembrie 2013 Comisiei de Petiții din cadrul Parlamentului European o sesizare prin care atrăgea atenția asupra modului în care Ioana Băsescu, fiica președintelui României, a contractat un credit în cuantum de un milion de euro în vederea achiziționării a 291 hectare de teren agricol, existând suspiciuni că ar fi avut parte de un tratament preferențial".

"În acest sens, FACIAS a subliniat faptul că respectivul credit a fost mult mai mare decât valoarea maximă din oferta standard a băncii, fiind garantat doar cu sumele existente în conturile bancare și nu cu o ipotecă pe un imobil, conform condițiilor standard. Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a solicitat investigarea cazului având în vedere că UE urmărește cazurile de corupție din România", se arată în comunicatul de presă.

FACIAS precizează că, "în luna iulie a acestui an, petiția a fost declarată admisibilă de către Comisia de Petiții în conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului European" și adaugă că, astfel, "Comisia Europeană va dispune măsurile necesare pentru efectuarea unor investigații preliminare cu privire la principalele aspecte ale problemei sesizate".

"Petiția este deschisă până la data de 30 iunie 2016, timp în care persoanele interesate o pot sprijini accesând pagina Comisiei de Petiții de pe site-ul Parlamentului European", se mai arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: FACIAS
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close