Antena 3 CNN Actualitate Aleșii au votat creșterea salariilor pentru bugetari! Bucurie pentru mii de români

Aleșii au votat creșterea salariilor pentru bugetari! Bucurie pentru mii de români

Aleșii au aprobat majorarea salariilor pentru bugetari. Este vorba despre cei care lucrează cu fonduri europene, ale căror venituri lunare vor crește chiar și cu 50%. Și nu numai.

Aleșii au votat creșterea salariilor pentru bugetari! Bucurie pentru mii de români
Sursa foto: hepta
de Mădălina Mihalache    |    31 Mai 2022   •   12:34

Camera Deputaților, care este cameră decizională, a votat astăzi două proiecte de lege. Astfel, această serie de majorări va pleca acum către Palatul Cotroceni, ultimul cuvânt de spus fiind al președintelui României, Klaus Iohannis.

Este vorba, în primul rând, despre un proiect de lege care prevede majorări de salarii pentru sectorul bugetar. Practic, acea restanță din legea salarizării unitare. Aceasta a fost o decizie a coaliției de guvernare, fiind una dintre măsurile anunțate în ultimul pachet de sprijin pentru România.

În afară de asta, parlamentarii au votat și un alt proiect de lege care prevede mai multe majorări de venituri. În primul rând pentru cei care lucrează cu fonduri externe rambursabile, în cazul cărora salariile vor crește cu până la 50%.

De asemenea, pe lângă angajații din aparatele de lucru din Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor, și salariul de bază al angajaților din Ministerul Sănătății va crește cu aproximativ 25%.

×
Subiecte în articol: salariu bugetari Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close