Antena 3 CNN Actualitate Cresc salariile personalului nedidactic din învăţământ. Vezi anunțul făcut de Guvern

Cresc salariile personalului nedidactic din învăţământ. Vezi anunțul făcut de Guvern

Cresc salariile personalului nedidactic din învăţământ. Vezi anunțul făcut de Guvern
de S.T.    |    23 Feb 2017   •   12:55

Guvernul a aprobat, joi, prin ordonanţă de urgenţă, mărirea salariilor personalului nedidactic din învăţământ începând cu luna februarie 2017, măsură de care vor beneficia 53.000 de persoane din domeniul Educaţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, actul normativ va soluţiona o serie de probleme apărute în salarizarea personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar, prin aşezarea pe grilă, în funcţie de vechime, a salariilor acestei categorii de personal.

„Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învăţământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, şi 1.947 lei, în funcţie de vechimea în muncă. De aceste majorări salariale vor beneficia aproximativ 53.000 de persoane din domeniul Educaţiei. Creşterile salariale vor implica un efort financiar de aproximativ 90 milioane lei, sumă asigurată prin bugetul aprobat pentru Ministerul Educaţiei Naţionale”, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, măsura a fost luată de Guvern după consultări avute de premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie.

×
Subiecte în articol: salarii invatamant educatie
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close