Antena 3 CNN Actualitate Crește bilanțul victimelor incidentului de la metroul din Moscova: 20 morți și peste 160 de răniți

Crește bilanțul victimelor incidentului de la metroul din Moscova: 20 morți și peste 160 de răniți

Crește bilanțul victimelor incidentului de la metroul din Moscova: 20 morți și peste 160 de răniți
15 Iul 2014   •   12:06

Cel puțin 20 persoane și-au pierdut viața și încă aproximativ 160 au fost rănite, dintre care 106 au fost spitalizate, în urma incidentului produs marți dimineață, la o oră de vârf, în metroul din Moscova, principalul mijloc de transport al locuitorilor capitalei ruse, după cum relatează Ria Novosti, citând autorități municipale.

Mai devreme, purtătoarea de cuvânt a Departamentului pentru Sănătate al municipalității, Elina Nikolaeva, indicase că aproximativ 50 dintre persoanele rănite sunt în stare gravă, informează AGERPRES.

Mai mult de 100 de echipaje de ambulanțe acționează la locul incidentului produs ca urmare a frânării bruște a unui tren între stațiile 'Slavianski bulivar' ('Bulevardul slav') și 'Park Pobedî' ('Parcul Victoriei') în partea de est a orașului, ceea ce a condus la deraierea a trei vagoane, în unul dintre acestea peste 20 de persoane fiind blocate mai mult timp.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului pentru situații de Urgență, scăderea presiunii în rețeaua care alimentează cu electricitate metroul din Moscova a provocat o eroare în sistemul de semnalizare, ceea ce a condus la frânarea bruscă a unui tren.

Această ipoteză a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Comisiei de anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei, Vladimir Markin.

×
Subiecte în articol: raniti morti Kiev Rusia
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close