Antena 3 CNN Actualitate Creştere alarmantă a numărul de cazurilor de rujeolă. Boala face revagii atât în rândul adulţilor, cât şi în rândul copiilor

Creştere alarmantă a numărul de cazurilor de rujeolă. Boala face revagii atât în rândul adulţilor, cât şi în rândul copiilor

Creştere alarmantă a numărul de cazurilor de rujeolă atât în rândul adulţilor, cât şi a copiilor. Boala face ravagii, iar secţiile de specialitate sunt deja pline ochi.

Creştere alarmantă a numărul de cazurilor de rujeolă. Boala face revagii atât în rândul adulţilor, cât şi în rândul copiilor
Sursa foto: Bilanol / Getty Images
de Georgiana Adam    |    21 Mar 2024   •   11:38

Cazurile de rujeolă se înmulţesc alarmant de la o săptămâna la alta atât în rândul adulţilor, cât şi în rândul copiilor. Doar în acest sezon şi-au pierdut viaţa nouă persoane din cauza acestei infecţii virale.

Cu toate că valul de gripă este pe final, rujeola încă face ravagii în rândul populaţiei şi, din păcate, nu sunt semne clare că s-ar încheia curând.

Zilnic, la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală, se internează zeci de pacienţi cu suspiciunea de rujeolă.

Medicii atrag atenţia ca sunt tot mai mulți adulţi care îşi doresc să se vaccineze după ce au văzut că mai mulţi memebri ai familiei au trecut prin boală.

Doar în acest sezon şi-au pierdut viaţa nouă persoane din cauza acestei infecţii virale. Numărul de cazuri de rujeolă a crescut îngrijorător cu 825 în ultima săptămână, un număr record de la declararea epidemiei, în urmă cu trei luni și jumătate, arată datele raportate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Mai mult, numărul total de cazuri a ajuns la aproape 9.000, însă se referă la toate cazurile confirmate de la începutul anului trecut și până acum.

Cea mai mare incidență a cazurilor de rujeolă este în județele Brașov (253,6 cazuri la 100.000 de locuitori), Covasna (204), Mureș (201,1), Giurgiu (137,7) și Sibiu (106,6).

La polul opus, cele mai mici incidențe au fost înregistrate în Vaslui (0 cazuri), Maramureș, Iași, Botoșani, Bihor, Tulcea și Mehedinți (sub 10 cazuri în fiecare județ, incidență de sub 2/100.000).

 

×
Subiecte în articol: rujeola adulţi copii cazuri
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close