Crește numărul românilor infectați cu tulpina din Marea Britanie

de Gabriel Dano    |    27 Ian 2021   •   17:15
Crește numărul românilor infectați cu tulpina din Marea Britanie Hepta

Încă trei cazuri de infecție cu noua tulpină din Marea Britanie au fost confirmate. Numărul de cazuri confirmate cu noua tulpină a ajuns la opt. Potrivit Ministerului Sănătății, au fost depistate încă trei cazuri de infecție cu noua tulpină de SARS-CoV-2. Nu s-a precizat, însă, unde au fost diagnosticate aceste trei noi cazuri.

Ulterior, secretarul de stat Andreea Moldovan a spus că două dintre cazurile noi sunt la Școala 28, din Capitală.

„Sunt încă trei teste de secvențiere pozitive de azi. Două dintre ele aparțin focarului din școală (Școala 28, din Capitală - n.r.). Un test pozitiv este la o persoană care nu aparține acelui focar. Este o persoană tânără. Am luat legătura telefonic cu dânsa. Este în stare generală bună, carantinată la domiciliu cu prietenul, de asemenea confirmat pozitiv”, a spus dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în MS.

Moldovan precizează că testul tinerei a ridicat suspiciunea tulpinii din Marea Britanie, apoi s-a procedat la secvențiere.

„Urmează să se facă ancheta în focar”, a adaugat Moldovan.

Primul caz de SARS-CoV-2 cu tulpină nouă a apărut, în România, în Giurgiu, la o tânără care nu a călătorit în străinătate. Apoi, noi cazuri au apărut în București, la Școala 28, iar ulterior un caz în Suceava și altul în Constanța.

Un bărbat de 34 de ani, întors din Marea Britanie, a murit de COVID-19

Un bărbat în vîrstă de 34 de ani, întors recent din Marea Britanie, a murit de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina. Acesta fusese testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-COV-2 după ce s-a întors acasă, în urmă cu mai puţin de două săptămâni. A fost internat în stare gravă.

„Pacientul se întorsese undeva în urmă cu şapte zile din Anglia, a prezentat simptomatologie specifică de COVID, a stat vreo patru zile acasă, apoi s-a prezentat la CPU Caracal, înţeleg că starea lui s-a deteriorat de pe o zi pe alta stând acasă. În momentul când a ajuns la CPU Caracal, a fost evaluat cu test rapid care a ieşit negativ şi, totodată, cu un CT pulmonar care a pus în evidenţă leziunile specifice de COVID, cu o afectare mare, de 75%, fapt pentru care a fost redirecţionat către spitalul nostru, unde a fost confirmată (infecţia cu SARS-CoV-2 n.r.) prin test PCR”, a declarat medicul Florin Popa, potrivit Agerpres.

Acesta a decedat pe 23 ianuarie la SJU Slatina, la trei zile de la internare. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, bărbatul de 34 de ani prezenta şi obezitate, iar cauzele decesului sunt: stop cardiorespirator, insuficienţă respiratorie acută, pneumonie, infecţie COVID-19.

Doi contacţi de familie ai bărbatului întors recent din Marea Britanie au fost de asemenea testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, iar acum speciliștii încearcă să afle dacă este vorba despre noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close