Antena 3 CNN Actualitate Vești bune pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1830 de lei. Beneficiul intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024

Vești bune pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1830 de lei. Beneficiul intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024

Vin vești bune pentru pensionarii cu venituri de până în 1830 de lei. Guvernul a făcut anunțul.

Vești bune pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1830 de lei. Beneficiul intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024
Sursa foto: Kasto80 / Getty Images
de Laura Dinu    |    22 Dec 2023   •   16:00

Guvernul a aprobat, ieri, un proiect de lege ce prevede extinderea programului de compensare cu 90% a prețului medicamentelor pentru pensionari.  

Potrivit proiectului, seniorii cu venituri de până la 1.830 de lei vor beneficia de această facilitate.  

În prezent, doar pensionarii cu venituri de până în 1.608 lei pe lună se bucurau de această măsură.  

"A fost aprobată o hotărâre care e menită să susțină accesul cât mai multor pensionari la medicamente.  

Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor.  

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu pragul de 1.608 lei pe lună din prezent", a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Potrivit acestuia, pentru perioada ianuarie - septembrie, au fost eliberate peste 2 milioane de rețete pentru un număr de 432.525 de pensionari. 

Și premierul Marcel Ciolacu a anunțat, cu o zi în urmă, că guvernul va crește plafonul pensionarilor eligibili să primească medicamente compensate.   

De altfel, acesta afirmă că sarcina sa ca prim-ministru este să se asigure că banii din noul buget vor ajunge acolo unde este nevoie și a dat exemplu investițiile la drumuri, bani pentru profesori și servicii medicale mai bune.  

"Sarcina mea, ca prim-ministru, este să mă asigur că în 2024 banii din buget ajung acolo unde este nevoie, iar acest buget oferă garanția că vom continua în același ritm șantierele de autostrăzi, că putem plăti mai bine dascăli, că vom avea medicamente și servicii medicale mai bune. 

Apropo de medicamente, avem astăzi o decizie extrem de importantă legată de medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari.  

Creștem plafonul seniorilor care sunt eligibili să le primească, pentru a putea cuprinde un număr mai mare de pensionari. 

Este vorba de oameni în vârstă, cu pensii mici, pentru care aceste medicamente sunt cu adevărat vitale. 

Iar în 2024 am majorat bugetul sănătății cu peste 40%, fiindcă reprezintă o prioritate a acestui guvern", a declarat premierul Marcel Ciolacu, joi, în debutul ședinței de guvern.

×
Subiecte în articol: medicamente
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close