Antena 3 CNN Actualitate Creşte valoarea tichetelor de masă, de la 1 iulie. Klaus Iohannis a promulgat legea

Creşte valoarea tichetelor de masă, de la 1 iulie. Klaus Iohannis a promulgat legea

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii ce prevede majorarea valorii tichetelor de masă.

Creşte valoarea tichetelor de masă, de la 1 iulie. Klaus Iohannis a promulgat legea
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Georgiana Adam    |    22 Iun 2022   •   16:04

Este vorba despre actul normativ ce prevede majorarea valorii tichetelor de masă pe care angajatorii le pot oferi salariaților, de la 20 de lei la 30 de lei. Măsura se va aplica de la 1 iulie.

Proiectul prevede că valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei, potrivit amendamentului deputaţilor Adrian Solomon, Marius Budăi, Tudor Polak, Eva Andrea Csep, Dumitru Coarnă şi grupurile parlamentare PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale. 

Motivul invocat de semnatarii amendamentului a fost "pentru a compensa, măcar parţial, creşterea preţurilor".

De asemenea, legea are ca obiect de reglementare instituirea posibilităţii ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută şi cu vouchere de vacanţă acordate părinţilor.

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 238 de "pentru”, unul "împotrivă” și șase abțineri.

De asemenea, șeful statului a mai semnat decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: tichete masă Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close