Antena 3 CNN Actualitate Avem formula! Cu cât vor crește impozitele pentru case în România

Avem formula! Cu cât vor crește impozitele pentru case în România

Antena 3 a prezentat formula după care vor fi calculate impozitele pentru case în viitor.

Avem formula! Cu cât vor crește impozitele pentru case în România
Sursa foto: Hepta
de Gina Vacariu    |    20 Mai 2022   •   14:55

Guvernul trebuie să facă analiza până la finalul anului, analiza este asumată la Bruxelles în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar impozitele ar urma să fie mai mari începând cu anul următor. 

De exemplu, Guvernul dorește să dea posibilitatea ca impozitele pentru prima casă să fie majorate de către autoritățile locale la coeficientul maxim. 

În cazul celei de-a doua case, Guvernul se gândește să introducă un plafon care, dacă este depășit, impozitul să fie majorat. De exemplu, dacă valoarea casei depășește 100.000 de euro, impozitul să poată crește. 

Dacă o persoană deține și a treia casă, aici va fi stabilit un alt plafon care, dacă va fi depășit, cota de impozit va fi și mai mare. 

”2023 va fi un an de criză, asta este absolut sigur. În anii de criză nu se fac astfel de modificări de impozite, dar dacă este cuprins în PNRR, nu avem ce face, va trebui să îl aplicăm. 

În teorie ar trebui ca la nivel local să se obțină mai mulți bani. Trebuie să spunem foarte clar că taxele și impozitele locale au fost stabilite la un nivel foarte mic, ceea ce a făcut ca organizațiile care lucrează la nivel local să aibă mari dificultăți bugetare.  

Impozitele și taxele care s-au mărit și vreau să vă dau exemplu taxele pentru locurile de parcare, care s-au mărit cam de 10-12 ori, deci plafonul acela nu știu cum funcționează, dar trebuie să treacă prin niște examenele ale consiliilor locale care nu știu dacă au trecut sau nu, pentru că cel puțin la nivelul Bucureștiului taxele  diferă foarte mult de la un sector la altul chiar dacă au crescut foarte mult”,  a declarat Mircea Cosea, profesor de economie, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: impozit mircea cosea
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close