Antena 3 CNN Actualitate "Pensionarii sunt puși la coșul de gunoi!" | Reacţia Asociaţiilor de Pensii privind politicienii care şi-au mărit brusc salariile

"Pensionarii sunt puși la coșul de gunoi!" | Reacţia Asociaţiilor de Pensii privind politicienii care şi-au mărit brusc salariile

"Rușine să le fie. Niciun guvern n-a procedat aşa. Am ajuns bătaie de joc la adresa actualului guvern, nu putem supraviețui", spune Silvia Petre, preşedinte Asociaţia Pensionarilor din Timiș, care le-a transmis un mesaj guvernaţilor care şi-au mărit salariile peste noapte.

"Pensionarii sunt puși la coșul de gunoi!" | Reacţia Asociaţiilor de Pensii privind politicienii care şi-au mărit brusc salariile
Sursa foto: Colaj pexels.com
de Claudia Popovici    |    12 Iun 2022   •   18:23

În plină criză economică, salariile demnitarilor au fost majorate. Mai exact, politicienii români vor primi câteva sute de lei în plus la fiecare indemnizație.

Practic, calculul indemnizațiilor atât a senatorilor, cât și a deputaților se face după salariul minim din 2023, adică cel de 2.550 de lei automat. 

Întrebată cum a reacționat atunci când a auzit că demnitarii și-au mărit brusc salariile, Silvia Petre, preşedinte Asociaţia Pensionarilor din Timiș, a precizat: 

"Pensionarii la ora actuală sunt puși la coșul de gunoi! Vedeți inflația unde ne-a dus. Nu mai putem supraviețui! Gândiți-vă că la ora actuală au început și sindicatele mitinguri. (...)

Rușine să le fie. Niciun guvern n-a procedat aşa. Nu și-a bătut joc pentru legea pensiilor să pună în aplicare. Nu sunt bani pentru pensionari, după ce au lucrat o viață de om.

Păi nu mai au timp să aștepte că în 2024, când vin alegerile precis că vor mări și vor face și vor trece la ora actuală, noi, pensionarii.

Am ajuns bătaie de joc la adresa actualului guvern, nu se poate, nu pot supraviețui.

Au ajuns pensionarii să se sinucidă datorită lipsei de existență pentru nu pot supraviețui, nu pot, pentru că pensia maximă, dacă ajunge după 40 de ani la 2.000 de lei, vorbesc de cei care au lucrat în industria ușoară în comerț ceilalți care au avut salarii foarte mici nu pot supraviețui acum pentru 1 leu că depășește 2.000 lei, nu mai primește absolut nimic.

Deci nu pot supraviețui, nu pot plăti taxele, nu poți plăti întreținerea de medicamente, nici nu mai poate fi vorba. Nu știu ce guvern își permite să-și bată joc, dar probabil că este vorba de sinucidere, dacă nu i-a omorât pandemia, cel puțin să-i omoare guvernul. Asta se dorește.

A ajuns la cuțitul la os și la organizațiile de pensionari centrale, unde noi suntem afiliați și acum, în 6 mai, la Congresul pensionarilor a fost discuție pentru protest", a spus Silvia Petre, preşedinte Asociaţia Pensionarilor din Timiș în emisiunea News Magazine de la Antena 3. 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close