Antena 3 CNN Actualitate "Crezul" lui Danileţ, într-o postare pe blog: Mă voi bate până la ultima picătură de energie, până închid ochii

"Crezul" lui Danileţ, într-o postare pe blog: Mă voi bate până la ultima picătură de energie, până închid ochii

"Crezul" lui Danileţ, într-o postare pe blog: Mă voi bate până la ultima picătură de energie, până închid ochii
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Feb 2013   •   19:41

Dana Grecu a prezentant în ediţia de joi seară a emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3, un fragment din mesajul video postat de Cristi Danileţ, pe blogul personal, în care judecătorul încă membru CSM mărturiseşte că şi-a dedicat viaţa luptei la finalul căreia justiţia va fi complet independentă de politică. 

Danileţ şi Ghica fentează revocarea: Au intrat în concediu

"Ştiu că sunt români nemulţumiţi de procese care durează cu anii. Ştiu că mai sunt uneori sentinţe discutabile. Însă trebuie să recunoaştem că în ultimii ani situaţia s-a îmbunătăţit considerabil, iar hotărârile au început să fie date în mod corect, de la vladică până la opincă. Ce este mai important, cariera magistraţilor nu mai depinde de politicieni, ci de CSM", a spus Cristi Danileţ într-o postare pe blogul personal.

"În justiţie nu este şi eu personal refuz să cred că este o bătălie politică, între o tabără şi cealaltă", a completat acesta.

"Cetăţeanul de pe stradă, cetăţeanul onest nu va avea nicio garantie că procesele sunt desfăşurate corect dacă cariera magistraţilor va depinde o clipă, în viitor, de factorul politic. Acesta este crezul meu şi pentru acest lucru mă voi bate până la ultima picătură de energie, până închid ochii, indiferent de funcţia vremelnică pe care o voi avea în sistemul de justiţie", a mai spus Danileţ.

Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi, marţi, 26 februarie, din calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close