Antena 3 CNN Actualitate Criminalul din Buzău, care a ucis-o pe Valentina și i-a dat foc, pedeapsă uriașă: "Să vezi ce înjoseli îi dau"

Criminalul din Buzău, care a ucis-o pe Valentina și i-a dat foc, pedeapsă uriașă: "Să vezi ce înjoseli îi dau"

Cosmin Dan, tânărul din Buzău care a ucis-o pe Valentina Nica în noaptea de 22 spre 23 februarie 2019, a fost condamnat definitiv la închisoare, iar la finalul procesului au ieșit la iveală detalii tulburătoare din noaptea oribilei crime.

Criminalul din Buzău, care a ucis-o pe Valentina și i-a dat foc, pedeapsă uriașă: "Să vezi ce înjoseli îi dau"
Sursa foto: Facebook
de Alin Tarnovschi    |    23 Oct 2020   •   18:10

Curtea de Apel Ploiești, instanța stabilită să judece apelul în dosarul crimei din Buzău, l-a condamnat definitiv pe Cosmin Dan la 24 de ani de închisoare.

Cu toate că legea prevede închisoarea pe viață pentru faptele de care Cosmin Dan a fost acuzat, judecat și găsit vinovat, instanța de judecată a menținut sentința dictată de Tribunalul Buzău, respectiv de 24 de ani de închisoare și nu a aplicat detenția pe viață "pentru că, în primul rând, nici familia victimei nu a cerut-o și nici parchetul".

"În al doilea rând, deși nu e o circumstanță atenuantă, instanța a ținut seama că inculpatul era sub influența alcoolului și a cocainei, instanța crezându-l atunci când a arătat că nici el nu credea că poate omorî un om", se precizează în hotărârea instanței.

Cruzimea de care a dat dovadă tânărul atunci când, deși sub influența alcoolului și a drogurilor, a bătut-o și ars-o de vie pe Valentina Nica (22 de ani), în apartamentul acesteia din Buzău, i-a convins pe judecători că acesta trebuie să își petreacă mare parte din viață în spatele gratiilor.

Cosmin Dan, criminalul condamnat din Buzău, și Valentina Nica, fata ucisă în 2019

Detalii neștiute ieșite la suprafață după ce criminalul a fost condamnat definitiv

Potrivit presei locale din Buzău, mai multe detalii neștiute din anchetă, lucruri petrecute în noaptea oribilei crime, au ieșit la iveală după ce Cosmin Dan a fost condamnat la închisoare.

Printre acestea se numără și câteva mesaje pe care criminalul i le-a trimis Valentinei chiar cu câteva ore înainte de a o ucide.

Aceste mesaje i-a convins pe anchetatori, dar și pe judecători, că decizia luată de Cosmin Dan de a o incendia și de a-i lua viața în cel mai crud mod posibil Valentinei nu a fost un gest impulsiv, un gest de moment, ci o crimă premeditată.

Totul a pornit de la zvonurile pe care Cosmin le-a auzit despre Valentina, fosta lui iubită, care ar fi încercat să o convingă pe actuala lui iubită să se despartă de el.

Valentina Nica, fata ucisă la Buzău de fostul ei iubit, Cosmin Dan

Mesajele primite de Valentina cu câteva ore înainte de crima îngrozitoare din Buzău

Printre numeroasele mesaje expediate de Cosmin Dan în orele dinaintea crimei se numără și câteva care arată clar intenția acestuia de a se răzbuna și chiar de a o ucide pe Valentina.

"Spune-ți Înger, îngerașul meu că te omor, tâmpito!" sau "Să vezi ce înjoseli îi dau la mizeria asta, nici Dumnezeu nu mă mai întoarce" sunt câteva dintre mesajele lui Cosmin Dan.

Astfel, judecătorii au înțeles clar că dorința tânărului de răzbunare era atât de mare, încât pe drumul dintre București și Buzău, în noaptea crimei, acesta a pus la punct un plan și a premeditat astfel crima.

Înainte de a-și pune în aplicare planul, tânărul a consumat alcool și s-a drogat cu cocaină, într-un club din București, iar apoi a plecat cu mașina către Buzău, acolo unde știa că Valentina, fosta lui iubită, dădea o petrecere în apartamentul ei, petrecere la care participa și actuala lui iubită.

Noaptea oribilei crime din Buzău, în februarie 2019

Valentina Daniela Nica locuia singură într-un apartament din Buzău pe care mama ei, plecată la muncă în Italia, îl cumpărase pentru ea.

În noaptea de 22 spre 23 februarie 2019, după ce a aflat că actuala lui iubită se află la o petrecere în apartamentul fostei lui iubite, Valentina Nica, Cosmin Dan a ajuns, spre dimineață, în apartamentul Valentinei.

După ce s-a certat cu aceasta și i-a reproșat că vrea să îl despartă de actuala iubită, Cosmin a început să o lovească cu pumnii și cu picioarele, iar la un moment dat și-a sunat un prieten din Buzău și i-a cerut să îi aducă un bidon cu benzină, în apartamentul Valentinei.

Acesta din urmă s-a conformat și i-a adus bidonul cu benzină, moment în care, fără să stea pe gânduri, Cosmin Dan a început să o stropească pe Valentina cu benzină.

În tot acest timp, ceilalți tineri care se aflau în apartament au luat-o la fugă.

După ce a stropit-o pe Valentina cu benzină și camera în care aceasta se afla, Cosmin Dan a aprins focul cu o brichetă și apoi a luat-o și el la fugă.

Valentina nu a avut nicio șansă de supraviețuire, iar medicii legiști au stabilit că moartea ei a fost una extrem de violentă și s-a datorat intoxicației cu monoxid de carbon și a arsurilor de gradul IV de pe întreaga suprafață a corpului.

×
Subiecte în articol: Buzau crimă
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close