Antena 3 Actualitate Criminalii lui Mihai, şoferul român de TIR ucis în Franţa, au fost prinşi cu o mască de protecţie

Criminalii lui Mihai, şoferul român de TIR ucis în Franţa, au fost prinşi cu o mască de protecţie

de Alin Tarnovschi    |    15 Iun 2021   •   21:03
Criminalii lui Mihai, şoferul român de TIR ucis în Franţa, au fost prinşi cu o mască de protecţie
Sursa foto: Facebook

Cei doi irakieni arestaţi în Franţa sub acuzaţia de crimă, fiind suspectaţi că l-au omorât pe Mihai Spătaru, şoferul român de TIR ucis într-o parcare de lângă Calais, au fost prinşi cu o mască de protecţie.

Procurorii francezi au anunţat, astăzi, la aproape o lună de la moartea lui Mihai, şoferul român de TIR omorât sub ochii soţiei sale, într-o parcare de pe autostrada A28, în zona Abbeville, că doi suspecţi au fost prinşi şi arestaţi.

Ancheta este în continuare în plină desfăşurare, iar potrivit presei din Franţa, cei doi irakieni, ambii în vârstă de 27 de ani, au negat că ar fi implicaţi în crima comisă în noaptea de 16 spre 17 mai 2021, în parcarea de camioane.

Unul dintre suspecţi a fost arestat în zona oraşului Rouen, la aproximativ 100 de kilometri sud de locul crimei, în timp ce al doilea suspect a fost prins în zona oraşului Grand-Synthe, la aproximativ 150 de kilometri nord de locul crimei.

Procurorii din Amiens, cei care se ocupă de ancheta oribilei crime, au anunţat că unul dintre suspecţi a fost identificat în baza unei măşti de protecţie care i-a căzut în parcare în noaptea crimei.

Criminaliştii au prelevat probe ADN de pe masca de protecţie, iar specialiştii au confirmat identitatea suspectului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mama lui Mihai, şoferul român de TIR omorât în Franţa, mesaj pentru şoferii români: "Mă voi ruga în fiecare zi"

Mihai Spătaru, şoferul român de TIR, ucis sub ochii soţiei sale în parcarea din Franţa

Miha Spătaru a fost ucis cu sânge rece, în noaptea de 16 spre 17 mai 2021, într-o parcare din zona Abbeville din Franţa, în timp ce se afla în echipaj cu soţia sa.

Cei doi se întorceau din Marea Britanie şi mergeau în Spania, acolo unde urmau să descarce.

În noaptea crimei, Mihai a parcat camionul pentru a se odihni, alături de soţia sa. La un moment dat, în timpul nopţii, Mihai şi-a anunţat soţia că merge la toaletă, dar şi că verifică remorca.

Atunci când s-a dat jos din cabină, Mihai a fost atacat de cei doi suspecţi şi înjunghiat de două ori, loviturile fiindu-i fatale. Tânărul din Brăila a murit sub ochii îngroziţi ai soţiei sale, care a cerut ajutorul celorlalţi şoferi aflaţi în parcare, dar care s-a lovit de refuzul acestora.

Mai mult, martorii au explicat că echipajele de salvare şi ale Poliţiei au ajuns în parcare abia după o oră de la primul apel la numărul de urgenţă.

Moartea îngrozitoare a şoferului român de TIR a ajuns şi în Parlamentul European, după ce şoferii români au cerut, printr-o petiţie, ajutorul parlamentarilor pentru a-i ajuta să scape de teroarea în care muncesc şi în care sunt nevoiţi să trăiască ori de câte ori ajung să parcheze în spaţiile de pe autostrăzile din Franţa.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close