Antena 3 CNN Actualitate Criminalii în serie care au îngrozit România

Criminalii în serie care au îngrozit România

Criminalii în serie care au îngrozit România
09 Aug 2019   •   22:34

În contextul crimelor din Caracal comise de Gheorghe Dincă, tragedie care a revoltat o țară întreagă, ne aducem aminte și de alți criminali în serie care au omorât și chiar violat copii și tinere. 

1. Nicolae Pascu - 3 victime

Nicolae Pascu s-a născut pe 30 martie 1948, în București. A terminat șapte clase, apoi a urmat cursurile școlii de maeștri-tehnicieni, de unde a fost exmatriculat. A fost căsătorit și are trei copii, unul rezultat în urma unei relații de concubinaj. Pascu lucra ca taximetrist și își selecta victimele din rândul femeilor tinere (aveau între 19 și 26 de ani) și prezentabile, folosea același mijloc de transport (mașina proprie) și același mod de operare: bloca portiera mașinii, ataca victimele cu o șurubelniță și le ducea de câmp, unde le viola și apoi le omora. A comis prima crimă târziu, la 42 de ani. Dar în perioada august-septembrie 1990, el avea deja trei victime la activ. 

„Vă spun sincer, nu mi-a trecut niciodată prin cap să le omor, doar le ademeneam, le prosteam și, în loc să plătească 150 de lei cursa, întrețineam relații sexuale cu ele”. 

2. Viorel Chirilă - 3 victime. copii abuzați sexual și uciși

S-a născut la 1 ianuarie 1966 și a fost abandonat de mama lui într-un orfelinat. A comis 3 omoruri și 10 violuri. Victimele sunt copii. Doar o crimă i-a fost trecută oficial în acte. Înainte ca el să fie arestat, celelalte două duseseră deja aruncate în cârca unui nevinovat, care a murit la scurt timp după ce a intrat la pușcărie. Viorel a primit pedeapsa cu închisoarea pe viață. 

3. Măran Iancu - 2 victime

La 23 septembrie 2002, din satul Gârliciu, Caraș Severin, dispare o fetiță de 11 ani. Toate declarațiile de martori duc spre Măran Iancu, ultimul cu care copila fusese văzută în viață. La 3 octombrie 2002, cadavrul fetiței a fost găsit în interiorul unei peșteri din apropierea satului. Măran Iancu s-a născut la 15 septembrie 1977 și locuia în Gârliște, satul din care dispăruse fetița. A fost trimis în judecată pentru această crimă, dar ani de zile dosarul a fost plimbat între instanțe. Iar la 21 iunie 2010, ÎCCJ l-a achitat pe Măran, cu argumentul că urmărirea penală a fost defectuoasă și s-a bazat exclusiv pe declarațiile inculpatului. 

×
Subiecte în articol: România Gheorghe Dincă
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close