Antena 3 CNN Actualitate Psihologul criminalist Tudorel Butoi: Necropsiile în cazul deceselor de COVID-19 sunt foarte importante științific

Psihologul criminalist Tudorel Butoi: Necropsiile în cazul deceselor de COVID-19 sunt foarte importante științific

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat, sâmbătă, la Antena 3, de ce este importantă necropsia în cazul deceselor de COVID-19. Specialistul subliniază că, deși în presă s-a vorbit despre faptul că Organizația Mondială a Sănătății ar fi recomandat neefectuarea necropsiei în cazul decedaților infectați cu SARS-COV-2, Codul de Procedură Penală din România este foarte clar în acest sens.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi: Necropsiile în cazul deceselor de COVID-19 sunt foarte importante științific
de Dan Gabor    |    17 Oct 2020   •   21:52

"Articolul 185 din Codul de Procedură Penală obligă la realizarea necropsiilor, să vedem de ce a murit ăla: cu COVID sau de COVID. Pentru că dacă este de COVID este una și iau prin necropsie și demonstrez tuturor că a murit de COVID. Dar dacă ăla spune că a murit 'cu COVID', că avea o tumoră canceroasă în cap, avea metastaze în toată zona intestinală, atunci omul a murit cu COVID.

Sunt peste 130.000 de oameni care au avut COVID-19 și sunt sănătoși. Neavând comorbidități au terminat-o cu acest COVID și l-au alungat din structura lor morfofiziologică și funcțională cu ce se ia la orice gripă. Dacă raportăm proporțiile de 140.000 care l-au avut, l-au trăit și în 7 zile au scăpat de el cu ce se raportează cu semn de întrebare că nu se fac necropsiile, că nu știu ce a zis OMS-ul", a explicat Tudorel Butoi, în emisiunea 'Voi cu Voicu' moderată de Mirela Voicu.

×
Subiecte în articol: Tudorel Butoi Voi cu Voicu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close