Antena 3 CNN Actualitate Criminalistul Dan Antonescu explică gestul fostului șef al DNA Timișoara care s-a sinucis: „E un om care a clacat. Ar fi trebuit să țină cont și de faptul că există doi copii”

Criminalistul Dan Antonescu explică gestul fostului șef al DNA Timișoara care s-a sinucis: „E un om care a clacat. Ar fi trebuit să țină cont și de faptul că există doi copii”

Criminalistul Dan Antonescu explică gestul fostului șef al DNA Timișoara care s-a sinucis: „E un om care a clacat. Ar fi trebuit să țină cont și de faptul că există doi copii”
Sursa foto: foto. PressAlert.ro
15 Mar 2019   •   12:33

Dan Antonescu, specialist criminolog, a comentat la Antena 3 cazul fostului șef al DNA Timișoara, care s-a sinucis, aruncându-se în gol de la etajul șase al instituției la care lucra ca procuror. 

„Sunt gesturi pe care noi încercăm să le explicăm, dar acre au ajuns să prindă viață. Sunt gesturi care au prins viață fără ca noi să știm mecanismele care au stat la baza lor. Din ce știu, avea o soție aflată în tratament pentru o boală foarte gravă. E posibil ca acesta să fie motivul. Oricum, indiferent de motivație, e păcat că avem un astfel de final. Ar fi trebuit să țină cont și de faptul că există doi copii și aceștia au nevoie de părinți. Nu am apreciat niciodată gestul suicidal ca un gest de egoism, un gest bazat pe lașitate sau pe maxim curaj. E un mecanism pe care puțini îl înțeleg. E vorba de un om care a clacat, nu a știut cum să mai gestioneze un cumul de factori. Pot fi și profesionali”, a spus Dan Antonescu. 

Fostul șef al DNA Timișoara s-a sinucis în această dimineață. Tamas Schiffbeck a fost în fruntea instituției până în anul 2015. 

Acesta s-a aruncat în gol de la etajul șase al clării în care se află sediul DNA Timișoara. 

Colegii procurorului au spus că acesta nu a dat niciun moment impresia că ar putea recurge la un asemenea gest. 

Citiți și Fostul șef al DNA Timișoara, Tamas Schiffbeck, s-a sinucis, aruncându-se în gol de la etajul șase al instituției

×
Subiecte în articol: sinucis
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close