Antena 3 CNN Actualitate Criminalul de la Cernavodă este prietenul lui Bogdan Mitu. Gabriela Mitu a fost ucisă, principalul suspect este soţul acesteia

Criminalul de la Cernavodă este prietenul lui Bogdan Mitu. Gabriela Mitu a fost ucisă, principalul suspect este soţul acesteia

Criminalul de la Cernavodă este prietenul lui Bogdan Mitu. Gabriela Mitu a fost ucisă, principalul suspect este soţul acesteia
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Ian 2011   •   20:50

Principalul suspect în cazul crimelor de la Cernavodă a recunoscut, miercuri, că i-a ucis pe soţii Garoafă, spun surse judiciare. Bărbatul este Gheorghe Deli-Iorga, prietenul lui Bogdan Mitu - soţul tinerei înecate în Dunăre şi ai cărei părinţi au fost ucişi.

Tot miercuri s-a stabilit, în urma rezultatelor necropsiei, că Gabriela Mitu, tânăra care s-a înecat, luni, în Dunăre, a fost omorâtă şi nu s-a sinucis. Principalul suspect în acest caz este Bogdan Mitu, soţul acesteia, conforma aceloraşi surse judiciare de la Constanţa.

Prietenul lui Bogdan Mitu a recunoscut dublul asasinat
Gheorghe Deli-Iorga "este principalul suspect al anchetatorilor. El şi-a recunoscut săvârşirea faptei, dar declaraţiile lui trebuie probate. El s-a aflat de la început în cercul de suspecţi şi până acum poliţiştii au stabilit că acesta chiar a lipsit câteva ore de la serviciu în data de 3 ianuarie, ziua în care a avut loc dublul asasinat", a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanţa, Valentin Ştefan, citat de Mediafax.

Surse judiciare, citate de Mediafax, susţin că Gheorghe Deli-Iorga le-a declarat anchetatorilor că a mers la părinţii fetei pentru ca aceştia să o convingă să nu divorţeze de Bogdan Mitu. Însă părinţii fetei îşi doreau acest divorţ, între aceştia şi Deli-Iorga izbucnind o ceartă.

Deli-Iorga le-a mai spus poliţiştilor că ar fi fost ameninţat cu cuţitul de tatăl Gabrielei Mitu, el i-a luat cuţitul din mână şi l-a înjughiat. Deli-Iorga a ucis-o apoi şi pe mama fetei.

Elena Garoafă, de 55 de ani, şi Petre Garoafă, de 62 de ani, au fost descoperiţi fără suflare marţi, la o zi după ce fiica lor a murit înecată. Tânăra s-ar fi aruncat în Canalul Dunăre-Marea Neagră împreună cu soţul ei, despre care se presupune că ar fi fost bolnav de cancer în fază terminală.

Trupul Elenei Garoafă a fost înghesuit într-un dulap din casă. Femeia a fost găsită de o cunoştinţă care a alertat autorităţile. Câteva ore mai târziu, anchetatorii au găsit şi trupul soţului acesteia, sub un pat din locuinţă. Ambele persoane decedate aveau răni înţepate în zona gâtului.

Bogdan Mitu, bărbatul dat dispărut luni, după ce ar fi sărit în Canalul Dunăre-Marea Neagră împreună cu soţia sa, era până acum principalul suspect pentru dublul asasinat ale cărui victime sunt foştii săi socrii, descoperiţi, marţi, ucişi în casă. Poliţia a cerut miercuri sprijinul populaţiei pentru a-l găsi.

Legiştii confirmă: Gabriela Mitu a fost ucisă
Rezultatele necropsiei au arătat că Gabriela Mitu, tânăra care s-a înecat, luni, în Dunăre, nu s-a sinucis ci a fost omorâtă. Bogdan Mitu, soţul acesteia, este principalul suspect în acest caz conforma aceloraşi surse judiciare de la Constanţa. Conform necropsiei, tânăra avea echimoze puternice la nivelul ambelor axile, lucru care arată că aceasta a fost ucisă şi nu s-a sinucis.

"De altfel, şi declaraţia minorului care era împreună cu cei doi soţi în momentul producerii crimei indică exact cum s-au desfăşurat evenimentele. Bogdan Mitu, soţul Gabrielei, ar fi scos-o pe aceasta cu forţa din maşină, ar fi înecat-o şi apoi s-a aruncat şi el în apele Canalului", a declarat Valentin Ştefan, citat de Mediafax.




×
Subiecte în articol: asasinat crima Cernavoda pod criminal
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close