Antena 3 CNN Actualitate Criminologul Dan Antonescu, despre bărbatul reținut pentru că ar fi violat-o pe Luiza Melencu: "Anchetatorii au obligația să-i verifice pe toți cei introduși în cercul de bănuiți" 

Criminologul Dan Antonescu, despre bărbatul reținut pentru că ar fi violat-o pe Luiza Melencu: "Anchetatorii au obligația să-i verifice pe toți cei introduși în cercul de bănuiți" 

Criminologul Dan Antonescu, despre bărbatul reținut pentru că ar fi violat-o pe Luiza Melencu: "Anchetatorii au obligația să-i verifice pe toți cei introduși în cercul de bănuiți" 
27 Noi 2019   •   17:22

Dan Antonescu, specialist criminolog, a vorbit la Antena 3 despre noile informații apărute în cazul Caracal. DIICOT a anunțat marți că a reținut un complice al presupusului criminal Gheorghe Dincă. Ștefan Risipiceanu, în vârstă de 46 de ani, este acuzat că împreună cu Dincă a violat-o pe Luiza Melencu.

"Îmi propusesem să nu mai comentez acest caz până nu se finalizează. Dar în lumina acestui comunicat, chiar pot să emit o conluzie. Și anume faptul că o anchetă în care este cercetat un astfel de personaj, Gheorghe Dincă, e extrem de dificilă. Nu e extrem de inteligent, dar e viclean. E adevărat că viclenia necesită o anumită inteligență, dar viclenia lui duce spre a încerca să-i depășească pe anchetatori, să-i ducă pe piste greșite. 

Iată că după atâtea luni de zile, și aici mă refer la individul reținut de procurorii DIICOT, se reușește găsirea unei a doua persoane. Am mai avut de-a face în carieră cu astfel de oameni care au săvârșit o faptă și apoi se apropie de locul respectiv tocmai pentru a observa ceva, pentru a se băga în seamă cu anchetatorii. A încercat, a dat declarații. Indiferent de situație, anchetatorii au obligația să-i verifice pe toți cei introduși în cercul de bănuiți. 

Categoric ar mai putea exista și alți complici. Dar aici nu e vorba de complicitate sau, mă rog, doar la violul comis asupra unei minore sub 16 ani. Pentru celelalte fapte care sunt în sarcina lui Dincă, e greu să găsim deocamdată complici. Dar e foarte posibil ca Dincă să nu fi participat singur". 

×
Subiecte în articol: DIICOT Caracal criminal Gheorghe Dincă
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close