Antena 3 CNN Actualitate Crin Antonescu critică abrogarea legii privind limbile regionale în Ucraina

Crin Antonescu critică abrogarea legii privind limbile regionale în Ucraina

Crin Antonescu critică abrogarea legii privind limbile regionale în Ucraina
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Feb 2014   •   22:03
Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, consideră că abrogarea de către Parlamentul de la Kiev a legii privind recunoaşterea limbilor regionale, inclusiv cea română, nu poate fi acceptată de România, fiind necesară recunoaşterea drepturilor minorităţilor la identitate.

Sunt şi lucruri care pentru noi nu pot fi liniştitoare şi nu pot fi acceptabile. Atunci când am vorbit de evoluţiile democratice ale Ucrainei, am avut în vedere, după standarde europene, şi drepturile minorităţilor naţionale. În această privinţă trebuie spus foarte limpede că această lege care a fost astăzi abrogată, lege dată în timpul regimului Ianukovici, era o lege bună şi era o lege conformă cu standardele democraţiei europene şi este încă o ţintă a diplomaţiei româneşti, aceea de a face viitorii parteneri ai noştri de la Kiev, Guvernul, autorităţile democratic alese în curând la Kiev, că asupra acestei chestiuni trebuie să revină, că nu există democraţie europeană în sensul deplin al cuvântului fără dreptul la identitate al minorităţilor naţionale”, a declarat Antonescu, potrivit Mediafax.

Parlamentul ucrainean a abrogat duminică o lege adoptată în 2012, în mandatul lui Ianukovici, care stabilea cadrul legal pentru o extindere a folosirii limbilor minorităţilor şi care a a permis utilizarea rusei în estul ţării.

 

 

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Ucraina
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close