Antena 3 CNN Actualitate Crin Antonescu: Curtea Constituţională şi-a depăşit atribuţiile prin decizia privind pragul la referendum

Crin Antonescu: Curtea Constituţională şi-a depăşit atribuţiile prin decizia privind pragul la referendum

Crin Antonescu: Curtea Constituţională şi-a depăşit atribuţiile prin decizia privind pragul la referendum
27 Iun 2013   •   17:58

Prin decizia în privinţa pragului la referendum, Curtea Constituţională şi-a excedat atribuţiile, luând o hotărâre fără precedent, a declarat joi preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Curtea Constituţională, prin prevederile legii ei de organizare, se pronunţă asupra unui act normativ dacă este sau nu este constituţional, nu când intră în vigoare. Nu prescrie, nu adaugă la Constituţie, când intră în vigoare", a spus Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că nu s-a mai întâmplat aşa ceva.

"Avem o nouă premieră, avem un nou exemplu despre modul în care nişte oameni, şase-şapte, maximum nouă, nu ştiu exact câţi, se substituie de fapt celor care sunt mandataţi, că e vorba de Parlament, că e vorba, în alte cazuri, de Guvern, să ia decizii în această ţară şi excedându-şi atribuţiile ne spun multe alte lucruri şi ne impun multe alte lucruri decât singurul care sunt îndreptăţiţi să îl spună, dacă ceva - un act normativ, lege sau hotărâre - este sau nu constituţional", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

Antonescu a mai spus că, în acest fel, Curtea face calendarul întregii Românii, punând într-o mare dificultate în primul rând proiectul regionalizării.

Curtea Constituţională de decis miercuri că modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituţională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close