Antena 3 CNN Actualitate Crin Antonescu: Proiectul Roşia Montană trebuie RESPINS

Crin Antonescu: Proiectul Roşia Montană trebuie RESPINS

Crin Antonescu: Proiectul Roşia Montană trebuie RESPINS
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    09 Sep 2013   •   12:35

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut, luni, o conferinţă de presă la sediul central al PNL.

Acesta a declarat că "proiectul Roşia Montană trebuie respins", apreciind că sentimentul public contrar e mai important decât datele tehnice.

"Cred că proiectul exploatării la Roşia Montană nu poate fi susţinut. Proiectul fie ar trebui retras, ceea ce probabil nu e cazul, de vreme ce Guvernul l-a trimis, fie trebuie respins. Am ajuns la această concluzie nu din motive tehnice, nu pentru că acest proiect nu ar avea şansa de a fi util, ci pentru că există consecinţe şi realităţi majore care în acest moment împiedică aprobarea", a afirmat liderul PNL.

"Vorbim despre un proiect de anvergură naţională, nu doar pentru că dezbaterea sa a căpătat o anvergură naţională, ci pentru că este vorba de una dintre resursele cele mai importante ale acestei naţiuni", a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, este foarte important să existe, vizavi de acest proiect, o susţinere publică.

"Acest lucru este mai important decât datele tehnice", a punctat Antonescu.

"Dezbaterea asupra proiectului produce scindare în societatea românească. Constatăm că un număr semnificativ de cetăţeni nu are încredere în faptul că acest proiect va utiliza resursele acestei naţiuni în beneficiul acestei naţiuni. Este un sentiment public de amploare care nu poate fi ignorat şi care este mai important decât o dată tehnică", a mai spus preşedintele PNL.

Acesta a precizat faptul că declaraţiile au fost făcute în nume strict personal.

"Având în vedere calitatea mea de preşedinte al Senatului, de preşedinte al PNL, e o declaraţie care nu angajează strict Senatul şi nici PNL. Am un punct de vedere ferm şi definitiv conturat în legătură cu proiectul Roşia Montană", a spus Antonescu.

"Am spus că nu vorbesc deocamdată în numele Partidului Naţional Liberal, pentru că nu am avut o dezbatere şi o decizie pe acest subiect(...). Eu nu pot şi nu vreau să mă ascund, nici după votul majoritar al Parlamentului, nici după votul majoritar al unei comisii, nici măcar după votul majoritar al propriului meu partid. Partidul are forţa să ia orice decizie, chiar dacă poziţia mea e asta".

Protestele faţă de proiectul Roşia Montană au adunat, duminică seară, aproape zece mii de oameni, în centrul Capitalei. A fost a opta seară de proteste.




×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close