Antena 3 CNN Actualitate Crin Antonescu: Revizuirea Constituţiei nu va fi făcută pentru viitorul preşedinte sau pentru comoditatea viitorului premier

Crin Antonescu: Revizuirea Constituţiei nu va fi făcută pentru viitorul preşedinte sau pentru comoditatea viitorului premier

Crin Antonescu: Revizuirea Constituţiei nu va fi făcută pentru viitorul preşedinte sau pentru comoditatea viitorului premier
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Mar 2013   •   12:05

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat în cadrul unui discurs susţinut la Academia Română că revizuirea Constituţiei nu va fi o "rupere istorică de regim constituţional" şi nu va fi făcută pentru viitorul preşedinte sau pentru comoditatea viitorului premier.

La începutul discursului său, preşedintele PNL a subliniat că nu va răspunde la intervenţia preşedintelui Traian Băsescu, care, în opinia sa, a avut "deschidere şi provocări polemice cât se poate de accentuate".

"Cine vizează, aşteaptă, speră o dezbatere şi revizuire a Constituţiei exorcitată de politică e condamnat să rămână pe teritoriul iluziei", a declarat Antonescu, citat de Mediafax.

Potrivit preşedintelui Senatului, în urma modificării Constituţiei, România va rămâne un stat unitar, o democraţie constituţională şi parlamentară. "Foarte, foarte probabil România va rămâne republică", a spus acesta.

Antonescu a menţionat că, deşi în calitate de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei are are propriile opţiuni şi susţine anumite soluţii, nu va vorbi despre aceste aspecte în Aula Academiei Române.

El a mai spus că modificarea Constituţiei trebuie să fie a marii politici, şi nu a politicii "înguste, partizane".

"Cred că putem avea din revizuirea Constituţiei un bun public real, şi nu o răfuială pe teme politice", a conchis preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Traian Băsescu, discurs la Academia Română: Am fost un preşedinte care şi-a susţinut mandatul numai prin aplicarea Constituţiei





 



 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close