Antena 3 CNN Actualitate Cristian Boureanu rămâne în arest preventiv

Cristian Boureanu rămâne în arest preventiv

Cristian Boureanu rămâne în arest preventiv
26 Iul 2017   •   12:59

Cristian Boureanu rămâne în arest în dosarul în care este acuzat de ultraj, după ce a lovit un polițist, au decis, miercuri, magistrații de la Tribunalul București, hotărârea fiind definitivă.

Tribunalul Bucureşti a admis, astfel, contestaţia Parchetului la decizia magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1, de plasare sub control judiciar a fostului parlamentar.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au mai dispus ca măsura arestului preventiv în cazul lui Boureanu să fie verificată în 24 august.

Fostul deputat Cristian Boureanu le-a cerut judecătorilor să respingă contestația procurorilor, chiar dacă a recunoscut că, judecând după probele de la dosar, și el s-ar fi arestat. 

"Nu neg ce s-a întâmplat, am încercat doar să contest câteva acuzaţii. De exemplu, cea legată de epoleţi. Eram în stare de ebrietate, l-am înjurat o dată şi îmi pare rău. Am lucrat în Africa şi am îndurat multe, sunt rezident american. Nici în situaţii mai grave n-am avut contact cu poliţia. Nu a fost un control de rutină, control de rutină a fost iniţial, filtrul de rutină ne-a găsit în regulă. Poliţiştii au fost foarte civilizaţi. Patru minute mai târziu am fost urmăriţi şi blocaţi de o altă maşină de poliţie, poliţiştii nici nu s-au mai dus la şofer, au venit la mine. (...) Am 45 de zile în arest, n-am cum să influenţez judecata, voi avea grijă să respect condiţiile impuse. Pe perioada procesului o să mă ocup de familie. Cu probele de la dosar, eu, dacă eram judecător, mă arestam preventiv”, a spus Boureanu, în fața instanței.

Cristian Boureanu e acuzat de ultraj după ce a lovit un poliţist de la Brigada Rutieră din Capitală. Incidentul a avut loc în urmă cu aproape o lună, la un control de rutină, iar fostul parlamentar şi iubita sa erau pasageri în maşina oprită de Poliţie.

 

 

×
Subiecte în articol: ultraj cristian boureanu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close