Antena 3 CNN Actualitate Cristian Burci, patronul ”Adevărul Holding”, plasat sub control judiciar

Cristian Burci, patronul ”Adevărul Holding”, plasat sub control judiciar

Cristian Burci, patronul ”Adevărul Holding”, plasat sub control judiciar
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Apr 2016   •   19:39

Magistrații Tribunalului Olt au decis plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a patronului ”Adevărul” Cristian Burci și a celorlalți alți patru inculpați din dosarul referitor la devalizarea Romvag Caracal.

Cristian Burci a fost reținut noaptea trecută pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani și instigare la evaziune fiscală.

Ce acuzații i se aduc patronului ”Adevărul”

Cristian Burci și alți patru inculpați sunt acuzați că au constituit un grup infracțional organizat și începând din 2006, prin delapidare și abuz în serviciu au creat un prejudiciu de pe șapte milioane euro și 3,8 milioane lei societății Romvag Caracal, iar prin ascunderea sursei impozabile și evidențierea în documente contabile a unor cheltuieli care au avut la bază operațiuni fictive ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 25,6 milioane lei.

Sume importante de bani, care trebuiau direcționate către Romvag, beneficiarul real, ar fi fost dirijate în mod fraudulos către persoane fizice și societăți comerciale controlate de membrii grupului infracțional, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Olt.

"Prejudiciul creat prin activitatea infracțională desfășurată de membrii grupului infracțional este de aproximativ 25.000.000 de euro și 30.000.000 de lei", se precizează în comunicat.

Procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Olt l-au ridicat miercuri pe omul de afaceri Cristian Burci, într-un dosar în care au fost efectuate patru percheziții, dintre care una la redacția cotidianului Adevărul.

Ministrul Transporturilor, legături periculoase cu Cristian Burci

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, este cel care i-a făcut cadou lui Burci compania Romvag SA Caracal, societate pe care procurorii DIICOT spun că omul de afaceri a devalizat-o.

Prejudiciul din acest dosar este evaluat la 20 de milioane de euro, din care 8 milioane reprezintă numai paguba produsă statului.

Potrivit CV-ului postat de ministrul Transporturilor pe site-ul institutiei, Dan Costescu a fost în perioada 2002-2004 preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Romvag SA Caracal. Costescu a preluat acest post odată cu achiziţia Romvag de către firma germana, KEG, unde actualul ministru al Transporturilor era angajat.

Ministrul Dan Costescu neagă acuzațiile.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Cristian Burci
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close