Antena 3 CNN Actualitate Cristian Cioacă, eliberat din închisoare. Decizia instanţei este definitivă

Cristian Cioacă, eliberat din închisoare. Decizia instanţei este definitivă

Cristian Cioacă a fost eliberat, astăzi, din închisoare, după ce judecătorii i-au admis cererea de eliberare condiţionată, decizia instanţei fiind definitivă.

de Mariana Zaharia    |    22 Aug 2023   •   14:23

Cristian Cioacă a fost eliberat din închisoare după 9 ani, în contextul în care condamnarea definitivă a fost de 15 ani de închisoare.

"Admite contestaţia formulată de contestatorul (...) pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009): Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în data de 22.08.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei", se arată în decizia judecătorilor prin care l-au lăsat în libertate pe Cristian Cioacă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cristian Cioacă a fost condamnat în 2014 la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru că şi-a ucis soția, dată dispărută în 2007.

Trupul Elodiei Ghinescu n-a fost găsit nici până acum.

Fostul poliţist nu a recunoscut niciodată că el a ucis-o pe Elodia Ghinesu. Trupul acesteia nu a fost găsit de autorităţi, deşi în acest caz a fost desfăşurată una dintre cele mai ample anchete judiciare din România.

Pe 19 iunie 2014, Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat definitiv pe Cristian Cioacă la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, în dosarul în care a fost judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Iniţial, la instanţa de fond, el primise o condamnare de 22 de ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: Cristian Cioaca elodia ghinescu
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close