Antena 3 CNN Actualitate Cristian Diaconescu va participa, totuşi, la şedinţa Legislativului olandez

Cristian Diaconescu va participa, totuşi, la şedinţa Legislativului olandez

Cristian Diaconescu va participa, totuşi, la şedinţa Legislativului olandez
03 Sep 2009   •   00:08

Cristian Diaconescu, va participa joi la şedinţa Comisiei pentru Afaceri Europene din Legislativul olandez. Ministrul de Externe şi-a schimbat, astfel, decizia în urma unei discuţii telefonice avute miercuri seară cu omologul său şi a clarificărilor primite pe canale diplomatice de la partea olandeză, informează MAE, citat de Mediafax.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu anunţase miercuri că îşi anulează o vizită programată să aibă loc joi în Olanda, în urma apariţiei unui document public care critică dur justiţia din România. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă postat pe site-ul MAE.

În comunicatul MAE de miercuri seară se arată că "şeful diplomaţiei române, Cristian Diaconescu, a decis să participe mâine (joi - n.r.) la şedinţa din cadrul legislativului olandez, ca urmare a discuţiei telefonice din această seară (miercuri seară - n.r.) între miniştrii de Externe ai celor două state, precum şi a clarificărilor primite pe canale diplomatice de la partea olandeză. Această decizie are ca scop susţinerea intereselor României chiar în ziua în care se va lua decizia privind poziţia Olandei asupra funcţionării Mecanismului de Cooperare şi Verificare care vizează România".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cristian Diaconescu
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close