Ministrul Fondurilor Europene: ”Mă bucur să pot anunța că am reușit să deblocăm măsurile de finanțare pentru IMM-uri”

de Laura Dinu    |    18 Ian 2021   •   13:30
Ministrul Fondurilor Europene: ”Mă bucur să pot anunța că am reușit să deblocăm măsurile de finanțare pentru IMM-uri” Hepta

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Chinea, a anunțat, prin intermediul unei rețele socială, că au fost deblocate măsurile de finanțare pentru IMM-uri. „A fost problema cea mai stringentă a ultimelor săptămâni!”

”Mă bucur să pot anunța, împreună cu colegul de Guvern, Claudiu Nasui, că am reușit să deblocăm măsurile de finanțare pentru IMM-uri.

A fost problema cea mai stringentă a ultimelor săptămâni, cu interes maxim dinspre antreprenori și jurnaliști, pe care am preluat-o la începutul mandatului și am rezolvat-o cu prioritate.

Soluția pe care am identificat-o asigură resursele necesare de bani pentru întreg bugetul celor trei măsuri. Vineri a avut loc întrevederea cu Comisia Europeană pentru notificarea schemelor de ajutor de stat în forma așteptată de către zecile de mii de antreprenori care au depus aplicații. În săptămâna 22 - 26 ianuarie vom avea acceptul pentru măsuri.

Aceste intervenții, promise la finalul anului trecut de statul român au fost afectate de schimbarea cadrului legislativ în timpul derulării procedurilor, sursele neclare de finanțare, lipsa de dialog între ministere și cu Comisia Europeană. Am depășit aceste probleme prin muncă și dialog.

Pasul următor este ca bugetul să fie adoptat de către parlament, cu noile modificări. În ultimele zile și ritmul de procesare a cererilor de finanțare a crescut considerabil la aproape 845 de dosare/zi. Toate acestea înseamnă că, odată cu noul buget, banii vor intra mult mai rapid în conturile aplicanților admiși”, scrie Cristian Ghinea pe o rețea socială. 

 

Mă bucur să pot anunța, împreună cu colegul de Guvern, Claudiu Nasui, că am reușit să deblocăm măsurile de finanțare...

Publicată de Cristian Ghinea pe Luni, 18 ianuarie 2021

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close