Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Capitalei: "Restricțiile anunțate de primarul Cristian Popescu Piedone nu se aplică!" Piedone: "Există temei legal și se aplică!"

Prefectul Capitalei: "Restricțiile anunțate de primarul Cristian Popescu Piedone nu se aplică!" Piedone: "Există temei legal și se aplică!"

Noile restricții anunțate de Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, pentru limitarea transmiterii coronavirusului nu vor intra în vigoare.

Prefectul Capitalei: "Restricțiile anunțate de primarul Cristian Popescu Piedone nu se aplică!" Piedone: "Există temei legal și se aplică!"
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2021   •   17:50

Cristian Popescu Piedone, anunțat de prefect într-o adresă oficială că restricțiile propuse nu se aplică

Prefectura Capitalei a transmis o adresă în acest sens către Primăria Sectorului 5. Documentul precizează că noile restricții nu se vor aplica.

"Este stabilit programul activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț, prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, respectiv acestea funcționează în intervalul orar 5.00 - 21.00", se arată în răspunsul Prefecturii Capitalei.

Conform sursei citate, autoritățile administrației publice nu pot stabili un alt program de desfășurare pentru operatorii economici.

Prefectul Alin Stoica i-a cerut primarului Piedone să revoce de urgență dispoziția emisă anterior și a indicat că "în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență își desfășoară activitatea în sistem integrat și cu respectarea principiului operativității, conlucrării active și subordonării ierarhice".

La rândul său, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, spune că are temei legal pentru fixarea orarului agenților economici.

Cristian Popescu Piedone: În 27 de ani de administrație, am învățat că primarul emite autorizația și orarul de funcționare

"Văzând dezbaterile în spațiul public și creșterea incidenței la 6,37 la mia de locuitori...Eu, în 27 de ani de administrație, am învățat că primarul emite autorizația și orarul de funcționare.

În temeiul art. 155 alineatul 1, litera d), alineatul 5, b) și al art. 196, alineatul 1, litera b) din Ordonanța Guvernului 57/2019 privind Codul Administrativ, am decis ca în perioada 25.03.2021 - 11.04.2021 agenții economici de pe raza Sectorului 5 își pot stabili programul de funcționare doar în intervalul orar 7 - 19", a declarat Cristian Popescu Piedone.

Restricţiile anunţate inițial de primarul Cristian Popescu Piedone sunt destinate să reducă mobilitatea populației rezidente prin reducerea programului de lucru în mall-urile și piețele din sector.

"Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:

- LUNI – VINERI - mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00

- SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ - mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.

Programul farmaciilor nu va fi afectat.

Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

- LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00

- SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00."

a comunicat, miercuri, Primăria Sectorului 5.

×
Subiecte în articol: Cristian Popescu Piedone
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close