Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu, despre noile imagini cu intervenția de la Colectiv: „Un spectacol de carnagiu medieval. M-au zguduit paleții de lemn”

Cristian Tudor Popescu, despre noile imagini cu intervenția de la Colectiv: „Un spectacol de carnagiu medieval. M-au zguduit paleții de lemn”

Cristian Tudor Popescu, despre noile imagini cu intervenția de la Colectiv: „Un spectacol de carnagiu medieval. M-au zguduit paleții de lemn”
24 Oct 2019   •   14:11

Cristian Tudor Popescu a comentat filmul publicat de Libertatea cu intervenția autorităților din noaptea tragediei de la Colectiv, intervenție pe care a numit-o „un spectacol de carnagiu medieval”.

Cristian Tudor Popescu a remarcat, printre altele, cum „un ins în civil, la costum cu cravată, dă mâna cu un șef de la pompieri printre morți” sau cum „diverși inși umflați în uniformă care arată cu degetul sau arată drumului ca Ceaușescu sau Kim Ir-sen”.

„Eu nu am uitat ieșirea domnului Raed Arafat de atunci. Raed Arafat a fost preocupat să ne spună că intervenția de salvare a decurs impecabil și că infecții nosocomiale sunt și în spitalele din Occident. Raed Arafat încerca să ascundă din discurs, de atunci, ceea ce s-a întamplat. Mi se pare, pe cale de consecința logică, normal să ascundă filmul acesta.

După tot ce am văzut, nu pot închide decât în această frază: o imagine a unei Românii lipsite de apărare.

Un român, un simplu cetățean, simte că are mai multe șanse de supraviețuire dacă e aruncat gol într-o junglă ecuatorială, decât dacă e pus într-o situație critică, periculoasă, în România.

(....) M-au zguduit paleții de lemn pentru marfă la mall pe care au fost cărați unii dintre cei răniți. E posibil ca un astfel de suport să îl omoare pe omul respectiv, dacă el are o fractură sau o rană gravă”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.


 

×
Subiecte în articol: colectiv incendiu colectiv
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close