Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu, reacție dură după cazurile de paralizie facială în urma vaccinării

Cristian Tudor Popescu, reacție dură după cazurile de paralizie facială în urma vaccinării

Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri echipa de la Ministerul Sănătății pentru comunicatul privind paralizia facială temporară pe care ar fi suferit-o o femeie care a făcut a doua doză de vaccin anti-COVID, diagnostic care a fost infirmat a doua zi.

Cristian Tudor Popescu, reacție dură după cazurile de paralizie facială în urma vaccinării
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    06 Feb 2021   •   15:55

Gazetarul spune că acest comunicat este „o lovitură” care poate afecta încrederea oamenilor în vaccin și că responsabilitatea este a ministrului Vlad Voiculescu.

"S-a spus despre dl. Voiculescu că nu este medic. Este medic, dom'le, sau cel puțin are o abilitate medicală, am văzut-o la dânsul – și anume se leagă la cap când nu-l doare. Tratamentul ăsta știe să-l aplice foarte bine.

Acum a avut o reacție post-vaccin un pacient, un om care s-a vaccinat. Și această reacție adversă a fost categorisită imediat, într-un comunicat aruncat pe piață cu grăbire de către Ministerul Sănătății, că e vorba despre o pareză facială. Cum sună asta? Imediat o preiau toți antivacciniștii, vaxurile astea, preiau imediat și spun: „vedeți, v-am spus noi cum e cu chestia asta!” Ca acum să se demonstreze – am văzut analizele, medici serioși au analizat cazul – că nu e niciun fel de pareză.

Ce-a făcut Ministerul Sănătății? Probabil că acest comunicat, pe care nu trebuia să-l emită, putea să spună: „avem un caz de reacție adversă, este investigat să vedem de ce natură este” - cine te pune să pui acolo pareză?

Cum să fie o greșeală minoră? E majoră, e teribilă, e o lovitură de baros mediatic și ca transmisie a ideilor de încredere în campania de vaccinare. Auzi că gata, îți cade fața, paralizezi. Că pareză nu se știe ce este, e greu. În transmisia în masă acum e: „paralizezi, dom'le, de la vaccinul ăsta”. Nu te mai faci „cipanzeu”, paralizezi acum. Deci iată ce rău a făcut. Lovituri date cu talent cu levierul în genunchi.

(A fost, n,r,) probabil purtătorul de cuvânt, domnul acela, vechiul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu (Bogdan Oprea, n.r), pe care și l-a luat dl Voiculescu. Și-a luat o persoană acolo care trebuia să spună în fiecare zi, mai ales în ultima parte a mandatului d-lui Băsescu, acea perioadă glorioasă în care, în fiecare zi, purtătorul de cuvânt trebuia să spună că porcul e păsărică și că whisky-ul e secărică, sau invers. Cam asta era treaba purtătorului de cuvânt și acum vine la dl Voiculescu. Și vedem acest comunicat.

Comunicatul e din partea ministerului, chiar răspunde ministrul pentru asta. Nu știu ce răspundere a d-lui Voiculescu va fi stabilită de anchetă în cazul celor arși la Balș, dar în cazul acesta răspunderea este sută la sută a domnului ministru Voiculescu pentru acest comunicat inept", a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

×
Parteneri
Noi detalii despre crima de la Brăila. Polițiștii au bătut la poartă, apoi au plecat
x close