Antena 3 CNN Actualitate Cristian Vâlcu, eroul care a salvat bebeluşii din infern (VIDEO)

Cristian Vâlcu, eroul care a salvat bebeluşii din infern (VIDEO)

Cristian Vâlcu, eroul care a salvat bebeluşii din infern (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Aug 2010   •   12:35

Cristian Vâlcu, şeful primei echipe de intervenţie care a ajuns la Maternitatea Giuleşti, a povestit coşmarul prin care a trecut pentru a-i salva pe micuţi. Îşi riscă viaţa zi de zi şi nici acum nu a ezitat să intre în infern. Regretă doar că nu a reuşit să îi salveze pe toţi.

"Mi-a deschis un ochişor albastru, cam cât un bob de piper, şi mi-a dat curajul, parcă mi-a transmis mesajul ăsta: Trăim, salvează-ne!", povesteşte Cristian Vâlcu.

De când a primit apelul, pe Cristian Vâlcu l-a apucat groaza. Doar era vroba de o maternitate, plină cu copii şi femei. Spera ca incendiul să fie măcar într-un birou. Rapid, şi-a luat echipajul, format din 3 oameni, şi a pornit spre clinică.

"Efectiv am făcut slalom. Nu m-am uitat în oglinzi. Am zis: Orice, numai să ajung acolo", povesteşte Vâlcu.

Şi a făcut doar 5 minute, deşi traficul era infernal. Ce a găsit acolo l-a lăsat mut.

"Hăinuţe nu aveau pe ei. Erau nişte păturici şi băgam mâna efectiv sub ei, deşi corpul îmi tremura de emoţie, dar mâna a rămas încleştată pe el", îşi aminteşte şeful echipei de intervenţie.

În sala de reanimare ardeau deja aproape 6 metri pătraţi. Nu se vedea nimic de fumul dens. A numărat 8 incubatoare. Un cărucior se topise din cauza temperaturii ridicate. Unul dintre colegi, proaspăt tătic, a leşinat când a văzut cum arată încăperea.

"Am făcut tot ce ne-a stat omeneşte cu putinţă să-i scoatem în timpul cel mai scurt. Era o echipă de medici şi eu vreau să le dau dacă e nevoie o bucată din sufletul meu ca să traiască. Trebuie să trăiască!", spune Vâlcu.

Vorbeşte despre asta cu lacrimi în ochi. Şi spune că nu va uita niciodată. E tot timpul cu gândul la cei care se zbat între viaţă şi moarte şi la cel care au pierdut deja lupta.

"Eu îmi cer iertare celor care au decedat. Erau practic şi mămicile... nu am putut să fac mai mult. Vroiam pe toţi 11", mai spune acesta.



Observator

×
Subiecte în articol: echipa interventie maternitate giulesti
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close