Antena 3 CNN Actualitate Un critic de teatru acuzat de hărțuire va primi indemnizație de merit de la stat

Un critic de teatru acuzat de hărțuire va primi indemnizație de merit de la stat

Criticul de teatru și profesorul universitar Mircea Morariu va primi indemnizație de merit de la stat, deși anul trecut a fost acuzat de hărțuire.

Un critic de teatru acuzat de hărțuire va primi indemnizație de merit de la stat
Sursa foto: Facebook/Mircea Morariu
de Adelina Miron    |    16 Iun 2021   •   20:12

Mircea Morariu va primi 6.900 de lei, bani proveniți din bugetul de stat. Indemnizația de merit se acordă pentru realizări deosebite în domeniul culturii, științei și sportului. 

Mircea Morariu a fost chemat în judecată anul trecut de scriitoarea Marta Petreu, după ce i-a trimis acesteia mai mult de 100 de mesaje batjocoritoare la adresa activității ei. Marta Petreu nu a fost singura țintă a criticului de teatru. Mai multe persoane au sesizat astfel de incidente, după ce cazul scriitoarei a devenit public, informează publicația Cultura la dubă

Mircea Morariu și-a recunoscut fapta, dar Procuratura Cluj nu l-a considerat un pericol suficient de mare pentru a demara o urmărire penală.

Ion Caramitru, președintele UNITER, instituția care decide cine primește indemnizație de merit, care anul trecut ”citea și se crucea”, se află în comisia care l-a pus pe lista merituoșilor pe Mircea Morariu. 

”Citesc şi mă crucesc. Încerc să-mi explic şi nu reuşesc. Caut justificări metafizice, psihologice, de tot felul şi nu ajung nicăieri. Mă apucă şi râsu’ şi plânsu’, vorba poetului, încercând să pricep ceva.”, a spus la momentul respectiv Caramitru, potrivit sursei citate anterior.

×
Subiecte în articol: hartuire critic indemnizatie merit
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close