Antena 3 CNN Actualitate Criză alimentară în Europa. Va fi o lipsă acută de fructe şi legume

Criză alimentară în Europa. Va fi o lipsă acută de fructe şi legume

O nouă criză alimentară în Europa. Specialiştii avertizează că la sfârşitul iernii şi începutul primăverii va fi o lipsă acută de fructe şi legume.

Criză alimentară în Europa. Va fi o lipsă acută de fructe şi legume
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Preda    |    16 Dec 2021   •   17:00

Marii producători din Danemarca, Olanda şi Polonia au probleme mari cu producţia din cauza exploziei preţurilor la energie şi scumpirea îngrăşămintelor.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a vorbit la Antena 3 despre soluţiile pe care le are ţara noastră pentru a nu exista această lipsă acută de fructe şi legume pe piaţă. 

"Încurajăm producţia autohtonă şi îi încurajăm pe români să consume produse româneşti.

Din păcate, aceste produse nu prea au avut loc pe piaţă în marile reţele de magazine şi de multe ori fermierii români au fost nevoiţi fie să-şi lase recolta pe câmp, fie să o distrugă în semn de protest", a spus ministrul, joi, la emisiunea "Decisiv".

"Noi venim cu soluţii în sensul sprijinirii producătorilor români. Pe lângă faptul că vom relua măsura aceea de sprijin pentru producătorii de roşii timpurii, celebrul program Tomata, vom extinde şi către alte tipuri de culturi în ciclul doi", a mai spus ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, la Antena 3.

"Am stabilit cu ministrul de Finanţe să demarăm verificări ample la tot ceea ce înseamnă importul-exportul de legume-fructe astfel încât să ne asigurăm că ele corespund din punct de vedere al calităţii şi să ne asigurăm că sunt fiscalizate şi nu fac concurenţă neloială", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: fructe legume criza
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close