Dezvăluiri scandaloase despre ancheta în cazul copiilor bolnavi din Argeș. Ministrul Agriculturii, acuzat de reacții nesăbuite

de A.M.P    |    02 Mar 2016   •   15:10

Au apărut noi informaţii scandaloase în legătură cu ancheta privind moartea copiilor cu sindrom hemolitic uremic. Deşi au lăsat să se înţeleagă că de vină pentru criză este brânza de vaci produsă la o mică fabrică din Argeş, ultimele informaţii sunt că de fapt probele incriminate nu au fost ridicate din fabrică, ci dintr-un magazin.

Adică putea apărea oriunde contaminarea, din moment ce inspectorii nu au fost la fabrica să ridice probele.

Cauza contaminării cu E-Coli, încă necunoscută

Marți noapte, părinţii au adus înapoi la spital copilul externat ieri de la Marie Curie. Se simţea rău. Tot noaptea trecută, încă un copil cu probleme digestive din judeţul Argeş a fost transferat în Capitală, la Spitalul Matei Balş.

Între timp, starea celor patru copii cu sindrom hemolitic uremic de la Marie Curie se ameliorează. Trei dintre ei fac încă dializă peritoneală, dar medicii sunt optimişti.

Oficialii CJ și DSV Argeș sar în apărarea producătorului local


Reacția patronului unei ferme implicate în scandal

Patronul fermei care livra lapte către compania Brădet spune că autorităţile aruncă vina pe el ca să se spele pe mâini în cazul copiilor bolnavi din Argeş. Patronul mai spune că laptele NU prezintă niciun pericol cât timp este pasteurizat. Inspectorii s-au întors să controleze fabrica de la Brădet şi au mers să verifice şi cele două ferme din Dolj şi Argeş, de unde se aproviziona cu lapte.

x close