Antena 3 CNN Actualitate Criză doar la unii. SRI va primi mai mulţi bani decât unele ministere

Criză doar la unii. SRI va primi mai mulţi bani decât unele ministere

Criză doar la unii. SRI va primi mai mulţi bani decât unele ministere
Sursa foto: SRI
03 Feb 2009   •   08:07

Actuala ?strângere de curea? din sectorul bugetar nu va afecta pe toată lumea. Serviciile secrete fac notă discordantă cu anunţuri guvernanţilor privind reducerile de cheltuieli. Astfel, acestea vor primi în 2009 peste 500 de milioane de euro.
Cei mai mulţi bani de la buget se vor îndrepta spre SRI, care are asigurat un buget de 1, 32 miliarde de lei, anume 0,2% din PIB. În plus, SRI va putea să cheltuiască 50 de milioane de euro pentru investiţii. Bugetul pe acest an este însă puţin mai mică decât anul trecut.
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va avea un buget de 412, 2 milioane de lei, 0, 1% din PIB, din care 35 de milioane de euro pentru investiţii.
Serviciul de Informaţii Externe (SIE) va avea un buget de aproximativ şase ori mai mic decât cel al SRI, având la dispoziţie doar 223 de milioane de lei, din care 13 milioane de euro destinaţi investiţiilor.
Serviciul ce se ocupă cu paza şi protecţia deminitarilor, SPP, va primi aproape 150 milioane lei.
Proiectul de buget trimis de Finanţe patronatelor şi sindicatelor prevede cheltuieli totale din bugetul consolidat de 205,52 miliarde lei (51,4 miliarde euro), echivalent cu 35,5% din produsul intern brut (PIB).
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close