Antena 3 CNN Actualitate Ce decizie au luat liderii statelor UE privind criza imigranților

Ce decizie au luat liderii statelor UE privind criza imigranților

Ce decizie au luat liderii statelor UE privind criza imigranților
de S.T.    |    18 Dec 2015   •   08:13
Liderii statelor Uniunii Europene, reuniți la Bruxelles în cadrul Consiliului European de iarnă, s-au pronunțat pentru crearea rapidă a unei forțe frontaliere a UE, în vederea ținerii mai eficiente sub control a fenomenului migrației, transmite vineri Reuters.

Până la jumătatea anului viitor, statele membre ar urma să stabilească detaliile noii forțe, a cărei creare a fost propusă de Comisia Europeană anterior în cursul acestui an.

La finalul primei zile a summitului UE, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat că, în pofida strategiei decise de liderii statelor membre în ultimele luni pentru a limita fluxul de migranți către Europa, încă există un deficit în privința implementării măsurilor adoptate.

„Pentru ca integritatea spațiului Schengen să fie salvgardată, este indispensabil să recâștigăm controlul asupra granițelor externe”, a spus Tusk.

Uniunea Europeană susține că dorește să-i ajute pe refugiații sirieni și din alte zone de conflict și care sunt eligibili pentru azil în UE, spre deosebire de alți migranți care vor să ajungă în Europa din motive exclusiv economice.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor imigranti frontiere
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close